БГНЕС Националният осигурителен институт разполага с достатъчно пари. 12,5 милиарда лева

...
БГНЕС
Националният осигурителен институт разполага с достатъчно пари. 12,5 милиарда лева
Коментари Харесай

Шефът на НОИ с важна информация за пенсионерите и безработните

 БГНЕС Националният застрахователен институт разполага с задоволително пари. 12,5 милиарда лв. е бюджетът на Национален осигурителен институт. От тях 1,3 милиарда са за погашение на разнообразни типове болнични. Средства за момента има. Това съобщи пред БТВ шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

Той акцентира, че хората няма потребност да се редят на опашки, тъй като документите им ще бъдат предвижени служебно.

В страната има 405 хиляди работещи пенсионери. От тях на 258 хиляди пенсията ще им бъде служебно преизчислена. Те не би трябвало да подават никакви документи. Преизчисляването стартира на 1 април.

" Моят апел е тези хора да не идват в Национален осигурителен институт, техните пенсии ще бъдат преизчислени служебно. Ще си получат възнаграждението за работата, която са положили през последната година. Спестяваме на хората да идват при нас “, сподели шефът на Национален осигурителен институт.

Същото се отнася и за безработните. Те също не би трябвало да идват в Национален осигурителен институт, тъй като ще попълнят документите за безработица в бюрата по труда, които ще ги придвижват по електронен път.

Ивайло Иванов чака увеличение на безработицата. На първо място тя може да пристигна от хората, които се завръщат от чужбина и са в работоспособна възраст. За момента данните, обаче, не демонстрират увеличението на хората без работа.

Броят на хората сложени под карантина са 2500, от тях със подозрение за ковид са 810. Те са ревизират от Министерство на вътрешните работи.

" Около 40 към този момент са случаите, за които сме сигнализирани от органите на реда, че не съблюдават карантината. Ще лишим тези лица от парите, които би трябвало да получат “, сподели Иванов.

Той уточни, че на днешното съвещание на Министерски съвет ще бъде взето решението за великденските надбавки на пенсионерите. Всички лица, които получават до 363 лв. ще получат в допълнение за Великден по 40 лв.. Тази мярка ще засегне 1,249 милиона пенсионери, заяви шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР