БГНЕС Министерството на външните работи определи като неуместен“ предизборния клип на

...
БГНЕС
Министерството на външните работи определи като неуместен“ предизборния клип на
Коментари Харесай

МВР критикува неуместния клип на Ангел Джамбазки

 БГНЕС Министерството на външните работи дефинира като " неудобен “ предизборния клип на български политик, в който се споделя, че " Македония е българска “.

Реакцията на външното ни ведомство е във връзка получена нота от посолството на Република Северна Македония в София по отношение на въпросния материал.

Подчертаваме, че посланията, изразени във видеоклипа, не показват формалната позиция на българското държавно управление, а България няма никакви териториални искания към други страни и това е неведнъж заявено, декларират още от външното ни министерство.

Оттам припомнят, че публично Скопие към момента не се е разграничило от клеветническите изявления на словенската неправителствена организация " Международен институт за близкоизточни и балкански проучвания “.

Правителството в Скопие освен не е осъдило въпросните изявления, само че е нарекло " реномиран “ института, който атакува с неистини две държави-членки на Европейски Съюз - България и Германия, означават от Министерство на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР