БГНЕС Летците от авиобаза Граф Игнатиево" са отказали да летят тази

...
БГНЕС
Летците от авиобаза Граф Игнатиево" са отказали да летят тази
Коментари Харесай

Наши пилоти обявиха, че се чувстват несигурни да летят на своите МиГ-29

БГНЕС Летците от авиобаза " Граф Игнатиево " са отказали да летят тази заран, научи bTV.
Всички водачи са оповестили, че се усещат несигурни да летят на своите МиГ-29 и по този начин плануваните подготвителни полети са пропаднали.

От Министерството на защитата потвърдиха че са спрели полети в символ на противоречие със положението на Военновъздушни сили. Бойното дежурство по отбрана на въздушното пространство на България продължава да се носи.

Преди дни нашите Военновъздушни сили бяха забъркани в следващ скандал, обвързван с поддръжката на МиГ-29 - доставените от Русия мотори са оказаха без нужните документи.

Преди дни командирът на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков разяснява пред bTV, че някои хора у нас работят за " приземяване " на бойната авиация. Според него поради свадите към процедурата за закупуване на нов военен аероплан " има отрицателни последици във връзка с мотивацията на хората по авиационните формирования ".

Той се разгласи за модернизацията на изтребителите МиГ-29 и щурмовите Су-25, като уточни, че до приемане на въоръжение на нови машини би трябвало да има с какво нашите водачи да извършват дилемите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР