БГНЕС Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската

...
БГНЕС
Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската
Коментари Харесай

Радев: Партии сменят позициите си през 24 часа, парламентът е загубил легитимност и достойство

 БГНЕС Държавният глава постоянно е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и през днешния ден те се провеждат по гражданска самодейност без никакви партийни цветове. Но ръководещите повториха срамния сюжет от Трети март – когато – спомняте си, – всички планувани празнувания и в столицата, и в страната, бяха позволени и се организираха, а задачата беше една – единствена – Президентът да не се качи на Шипка и да не приказва.

Това сподели президентът в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента във връзка честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде  БГНЕС.

Ако бяха толкоз загрижени за здравето на хората, властта нямаше да организира своето всеобщо партийно скупчване преди няколко седмици, добави Радев.

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои очевидно им харесва да не разрешават събирането на свободни хора, само че както виждате, това няма да се получи – всеки български жител има право да изрази своята свободна воля и да уважи този празник.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на държавното управление и основния прокурор; саморазпускане на Народното събрание и предварителни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят само печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз, пробва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад необразованите брътвежи за нова Конституция. Днешният парламент е дискредитиран, той е изгубил към този момент и легитимност, и достолепие – виждате по какъв начин партии сменят позициите си през 24 часа, и се трансформират от ден на ден в знак на самоунижението, добави Радев.

Единственото правилно решение е саморазпускане на това Народно заседание, приключи президентът на Шипка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР