БГНЕС В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата

...
БГНЕС
В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата
Коментари Харесай

Рашков: Никъде другаде няма безконтролни длъжностни лица като в България

 БГНЕС " В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна ", съобщи пред БНР , вицепремиер и министър на вътрешните работи, и посочи, че в България основният прокурор е безусловно безотговорен:

" Когато той е определен от една политическа партия и продължава, даже така и така държавно управление, да го брани по всевъзможен метод. Това е сериозен въпрос, който на първо време би трябвало да занимае нас - като страна, като народ. Виждаме как ръководената от прокуратура не разрешава да се развие нито един развой, който касае някогашните ръководещи ".  

Рашков съобщи, че не знае да има досъдебно произвеждане по сигналите за нарушавания, разкрити от служебното държавно управление:

" Всички тези каузи се забавят оптимално и няма никакъв резултат.... Това не може и не трябва да ни стопира да работим. Аз доста се надявам, че в един миг в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят следствията да продължат, а това са закононарушения, на които скоро отминалостта няма да изтече ".

 Министърът на вътрешните работи беше безапелационен:

" Ние ще проверяваме до дъно всички градежи, които са стартирани от, най-много автомагистралите, където се установяват още през цялото време десетки нарушавания. Дори не знам дали има деяние по строителството на автомагистрала " Хемус ", което да е в сходство със закона ". 

акцентира, че всичко, което е открито като нарушавания по строителството на " Хемус ", ще бъде предоставено на прокуратурата:

" Ще публикуваме всичко, обществото би трябвало да знае. Ще чакаме прокуратурата да свърши нейната работа и да забележим дали ще си свърши работата ". 

Според него прокуратурата е можела да предприеме следствие сега, " когато е стартирана автомагистрала " Хемус " и е било обществена загадка, че там се правят нарушавания на закона ":

" Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е почнало едно строителство без каквито и да било строителни бумаги? ... Българската прокуратура не е ли знаела това, Министерство на вътрешните работи, ръководено от и, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това? ".

" Правозащитните органи не могат да останат безучастни към това, което се случва у нас в този момент, по умозрителен метод да бъдат вдигани цените по този начин, че те да станат непостижими за елементарния български жител ", съобщи министър Рашков по отношение на акцията на ДАНС и Министерство на вътрешните работи в КЕВР. Той уточни, че към момента не може да заяви информация от тези инспекции.

По думите на  тези инспекции нямат връзка с предизборната обстановка в страната и акцентира, че " тези дейности ще бъдат всекидневие оттук насетне ".

" От момента, в който работи служебното държавно управление, сигналите и жалбите в Министерство на вътрешните работи са се нараснали доста пъти. Това значи, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за належащо изобщо да търсят протекция в Министерство на вътрешните работи. Министерството в този момент обръща внимание на всеки сигнал на български жител ", съобщи министърът. 

В предаването " Преди всички "  Рашков разяснява разпита на  по сигнала за оказан напън преди повече от 10 години против очевидец по следствие против ексземеделския министър:

" Проверката беше наложителна да се направи, защото преди десетина години тази инспекция не е осъществена. Тогава по това дело Борисов въобще не е бил разпитван.... Когато цяла България чу диалога сред Борисов, Кокинов и Найденов, а те разискват ситуацията на Найденов, който може да стане обвинен, и Борисов по този въпрос не е разпитван. Когато се крие делото в прокуратурата, резултатът е съвсем нулев ".

посочи, че прокуратурата се е била самопоставила в услуга на политическата власт.

Вицепремиерът, отговарящ за координацията по провеждането на изборите на 14 ноември, съобщи, че на предходния избор са били " стопирани опитите за престъпен избор, както е бил осъществен на десетки избори преди този момент ":

" Това е заслуга на Министерство на вътрешните работи. Действали сме по легален ред по отношение на всеки, за който е получен сигнал, че приготвя пазаруване или пласиране на гласове. Това по никакъв начин не е сложна работа, тъй като в предишни интервали дотам бяха отработили схемите за пазаруване и пласиране на гласове, че не чакаха Министерство на вътрешните работи съществено да се захване с противодействието на тази тяхна активност. В тази профилактична устременост са изготвени към 10200 предупредителни протокола - това е правна опция, планувана в закона ".

Той изясни, че предимно представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи са получавали предизвестия, тъй като са партии с най-вече финансови запаси. Според него доказателство, че са купували гласове е:

" От най-вече депутатски места се лишиха те - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Няма друга причина да решим, че се е отдръпнал техният електорат.... Не би трябвало да омаловажаваме и машинното гласуване - то също оказа въздействие върху купения избор ". 

Министър Рашков заяви, че разполага с информация, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са почнали да приготвят пазаруване на гласове още занапред.

" Ще упражняваме пълномощията си по закон. Не разделяме хората на последователи на една или друга партия или на президента ", съобщи вицепремиерът по отношение на прецедента длъжностен кабинет, назначен от президента, да провежда и организира президентски избори. 

разгласи, че представители на задгранични задачи в България демонстрират интерес какво прави страната за преодоляване на мигрантския напън:

" Когато Министерство на вътрешните работи има триумф в това да се опълчи на мигрантския напън, прокуратурата не може да стопира органите на Министерство на вътрешните работи да осведомят освен българската общност, само че и европейските ни сътрудници ".

" Наблюдението на Румен Спецов беше поето от ДАНС. Имало е закани, само че те са стопирани, отстранени и по тази причина не се постанова защита (от Министерство на вътрешните работи - б.р.). Ние имаме информация кой го е провел това, само че ще ви кажа на по-късен стадий. Елементите са престъпни. Възможно е политически подстрекател, само че там връзката не е потвърдена ", сподели министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР