БГНЕС В някаква степен това беше очаквано. Имахме немалко основания за

...
БГНЕС
В някаква степен това беше очаквано. Имахме немалко основания за
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Гоним 2000 заразени на ден, това ще продължи нагоре

 БГНЕС " В някаква степен това беше предстоящо. Имахме значително учредения за оптимизъм, тъй като бяхме отличници във връзка с така наречен " първа вълна ". Разпространението беше лимитирано, имаше дребен брой жертви и инфектирани лекари. Лятото пристигна с вярата, че тази зараза ще изчезне, само че това не се случи. Тя беше в едни доста ниски равнища ", каза зам.-директорът на " Пирогов " проф. Николай Габровски за " Опорни хора ".

По думите му през есенно-зимния интервал се чака усилване на Ковид-инфекцията, както доста специалисти предвидиха.

" Сигналите от последните 7-8 дни са повече от безапелационни. Почти всеки ден имаме едно повишение с 10%. Безспорно гоним 2000 случая дневно. И няма какво да се лъжем - това нещо ще продължи нагоре. Единственият метод да се преборим с една зараза е да бъдем солидарни ", коментира проф. Габровски пред.

Броят на пациентите, които са признати в " Пирогов ", се е удвоил за последната седмица.

" Имаше нападки към мен, че се опитваме да всяваме суматоха. Ние сме още вестоносци, тъй като виждаме защо става дума. Не е належащо никой да се плаши, само че цифрите порастват. Епидемията зависи от нашето държание. Много добре се подготвихме по време на тази първа вълна. В момента сме по-подготвени, но няма здравна система в света, която да е подготвена, в случай че има прекомерно огромен напор ", добави зам.-шефът на " Пирогов ".

Той счита, че въпреки всичко имаме надзор над болестта.

" Не мога да виждам с лека ръка на хора, които популяризират информация, че такова заболяване няма и че е най-обикновен грип. Темата стана политическа. Летният сезон беше относително спокоен, вирусът не изчезна, само че бройките бяха относително ниски, което разреши политическото говорене да се разгърне в нови равнища ", съобщи още проф. Николай Габровски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР