БГНЕС Кога българският парламент ще актуализира бюджета? Така президентът отговори на

...
БГНЕС
Кога българският парламент ще актуализира бюджета? Така президентът отговори на
Коментари Харесай

Радев: Ще преценя кога и на кого да връча третия мандат

 БГНЕС " Кога българският парламент ще актуализира бюджета? " Така президентът отговори на въпрос по кое време ще връчи втория мандат за сформиране на кабинет по време на визитата си на турската граница, където се срещна на място с подхванатите ограничения по казуса.

" Не можем по безконтролен метод да се отнасяме към българските жители. Има значими, има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората в наближаваща пандемична рецесия, без финансова и обществена поддръжка - за бизнеса, за опазването на здравето, за медиците на първа линия ". Това сподели още Радев и разгласи, че чака отговорност от всички парламентарно показани партии.

" Искам да видя явен ангажимент от българския парламент. И от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее безпорядък в страната ", заключи президентът.

Радев съобщи още, че възнамерява да направи нови съвещания с партиите. " Ще преценява по кое време и на кого да връча трети мандат, когато чуя концепциите на парламентарно показаните партии за сформиране на държавно управление ", сподели Радев. Президентът съобщи, че миграционният напън нараства и това е обяснимо.

" Обяснимо е тъй като талибаните си възстановяват контрола върху Афганистан и това влече нов риск за миграционна рецесия за Европа. България е сухопътна граница, външна за Европейски Съюз на пътя на този мигрантски поток. Така че рискът за нас неизбежно се усилва ", съобщи още Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР