БФС все пак обмисля въвеждането на системата Видео асистент рефер

...
БФС все пак обмисля въвеждането на системата Видео асистент рефер
Коментари Харесай

Подготвя се въвеждане на VAR у нас още този сезон

БФС въпреки всичко обмисля въвеждането на системата " Видео помощник рефер " (VAR) за този сезон, заяви Dsport. Идеята е мачовете от втората фаза на шампионата в Ефбет лига (само първата шестица) към този момент да се играят благодарение на VAR. Дори има избрана начална дата на въвеждане - 24 април 2021 година

По плана се работеше от есента на миналата година, само че поради рецесията с COVID-19 той беше краткотрайно замразен и нямаше опция да започва от началото на настоящия сезон. За начало се планува да бъдат закупени четири мобилни системи за VAR, които ще бъдат ситуирани в разнообразни елементи на България. Финансирането за тях ще пристигна от ФИФА. От БФС би трябвало да платят образованието на реферите (18 водещи и 18 асистенти), което би трябвало да стартира от октомври. Първоначално при противоречивите обстановки няма да се разчита на решение от рефери в стаята с VAR, а основният арбитър ще взема решение, откакто прегледа запис на терена.

Междувременно и стадионите би трябвало да покрият нужните условия за разполагане на системата VAR, а в противоположен случай няма да могат да домакинстват там. От сезон 2021/22 би трябвало във всички мачове в Ефбет лига да се употребява VAR, както и в решителната фаза на шампионата за Купата на България.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР