БФС се принуди да пусне обяснение, с което да отвърне

...
БФС се принуди да пусне обяснение, с което да отвърне
Коментари Харесай

БФС отрече да действа през главата на Националния щаб

БФС се принуди да пусне пояснение, с което да отвърне на началника на оперативния щаб за битка с ковид генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Последният разкритикува остро проектите за възобновяване на футболните шампионати през май.

" Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем по кое време ще бъде вихърът на епидемията. Предполагаме, че най-високия пик ще стигнем след две-три седмици. Това съответствува с тези неща, които те си ги вземат решение. Не знам от кое място ги измислят тези работи. Това е цялостна дивотия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прелестна връзка и си мисля, че и с него не е изкоментирано дори. Аз разбрах доводите - щели да банкрутират няколко тима и така нататък, само че всяко изключение от това, което е оповестено като общи ограничения, може да навреди доста ", разяснява Мутафчийски пред БНР.

От БФС незабавно подчертаха, че не мислят да работят през главата на оперативния щаб, като неколкократно подчертаха, че здравето на футболистите е приоритет в работата им. " Българският футболен съюз по никакъв метод не се старае да изпреварва процесите, като предлага разнообразни сюжети за доиграването на шампионатите на всички равнища от футбола ни  (...) - от най-оптимистичния до най-съкратения, с ясното конкретизиране, че всички те зависят напълно от решенията на държавните управляващи и Националния действен щаб. По сходен метод обстановката третират локалните федерации в някои от най-развитите във футболно отношение и в същото време най-потърпевши от пандемията страни като Италия, Испания, Англия и така нататък Здравето на популацията е приоритет №1 и с него компромис не може да се прави – само че това никога не значи, че федерациите и професионалните лиги не трябва да са готови с разнообразни други възможности за възобновяване на футбола сега, който всички чакаме с голямо неспокойствие ", се опазиха от БФС и даже особено благодариха за работата от оперативния щаб.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР