БФС работи в посока провеждане на конгреса на 11 декември,

...
БФС работи в посока провеждане на конгреса на 11 декември,
Коментари Харесай

БФС не смята да отлага конгреса

БФС работи в посока осъществяване на конгреса на 11 декември, макар изключителната обстановка в страната поради пандемията от COVID-19. На днешното си съвещание Изпълкомът одобри организационни решения по отношение на идния конгрес - утвърдени бяха изискванията за избор и установяване на делегати на футболни клубове в системата на съюза, признати бяха съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите, както и за промени в устава на БФС.

Стана ясно също, че претендентите за нов президент имат по-малко от месец, с цел да внесат документите си в деловодството на БФС. Те би трябвало да бъдат подадени до 26 ноември и да включват предложение от футболен клуб за издигане на кандидатурата, документално заявление за единодушие и декларация за спор на ползи. След ревизиране на документите БФС ще разгласи кандидатурите до 1 декември.

До момента единствено двама души са оповестили, че ще се кандидатират - някогашният член на Изпълкома Христо Порточанов, както и президентът на третодивизионния " Марица " Христо Христов. В идващите дни се чака да станат ясни и други претенденти. Има огромна възможност измежду тях да е членът на сегашния Изпълком Петър Величков, за който се появи информация, че е поканил в екипа си и Димитър Бербатов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР