БФС публикува новата наредба за сезон 2022/2023. Една от промените

...
БФС публикува новата наредба за сезон 2022/2023. Една от промените
Коментари Харесай

БФС обяви големи промени в родния футбол


БФС разгласява новата разпоредба за сезон 2022/2023.

Една от измененията е за правилото за гол на непознат терен, което отпада.

Ето най-важните промени:

1. В член 19 при установяване на победител в две срещи е отстранено определението „ маркирани повече голове на непознат терен “. Така действително елиминационните мачове стават както в Европейските клубни шампионати – към този момент няма преимущество при повече маркирани голове на непознат терен. В най-голяма степен това визира полуфиналите от шампионата за Купата на България, само че и доста мачове при подрастващите и в по-долните равнища ще се организират при тези условия.

2. Тази година класирания на 14-то място в Еfbet Лига ще играе бараж против третия във Втора лига. Промяната тук е обвързвана с семейството на този бараж. В последните години мачът се играеше на безпристрастен терен, а в този момент хазаин ще е отборът от еfbet Лига. Тоест, в случай че се върнем седмици обратно и се фокусираме върху баража сред Ботев Враца и Етър то той по новата разпоредба трябваше да се играе във Враца, а не на стадион „ Славия “.

3. В наредбата е въведено определението „ краткотрайно класиране “, за което при установяване на по-предно място на тимове с идентични точки се гледа директния мач даже да се е състоял единствено единия от двата.

4. За тимовете, които поддържат втори отбори се позволява в игра да влизат до 2-ма футболисти отвън Европейския съюз. Миналото състезание ограничаването бе единствено до 1 състезател.

5. До момента тимовете, които имат дублиращи отбори във Втора лига трябваше да заплатят отплата от 50 000 лв., които се разпределян по равно на останалите тимове от Втора лига. Това обвързване остава, само че се прибавя още едно обвързване за тимовете, които имат дублиращи или трети отбори в аматьорския футбол. Те би трябвало да заплащат по 20 000 лв. на сезон, с които се компенсират останалите участници в групата.„

6. Интересна е смяната, която визира отлагането на мачове. До момента в член 44 на наредбата бе записано, че мач може да бъде отсрочен с решение на администриращия орган след стимулирано предложение на ПФЛ и единодушие на малкия екран, която е притежател на правата.

Сега мач от професионалния футбол може
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР