БФС е купил близо 34 000 тениски и шорти за

...
БФС е купил близо 34 000 тениски и шорти за
Коментари Харесай

БФС купил за 1 млн. лв. екипи от афганистанци, те не знаят

БФС е купил близо 34 000 тениски и къси панталони за подрастващи. Между 2015 година и 2018 година ММС е отпуснало 5,5 млн. лева за развиване на детско-юношеския футбол. Разследване на бТВ разкри, че малко над 1 млн. лева от тях са за екипи на деца от школите. Подалият оставка като президент Борислав Михайлов и подчинените му подписали контракт за доставка на екипите с компанията " Белал Сохайб ", основана от двама афганистанци с непрекъснат адрес град Мазар-и-Шариф, Афганистан. Градчето е размирно място, което от десетилетия попада ту в ръцете на талибаните, ту в ръцете на съперниците им. Според контракта от 2015 година компанията доставя екипите за 25 лева броя. Заместник-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов се оправда, че " огромните компании не проявявали интерес, поради доста ниските цени на поръчката ". В следствието обаче се твърди, че 4 години по-късно и единствено в рамките дневно италианска компания с посланичество у нас предлага по-ниска цена. БФС обаче подписва контракти на същата повишена цена и през 2016 и 2017 година Като страна в договорката обаче се появява ново сдружение " Космос кидс 2013 ", само че и двата контракта са подписани от афганистански жители. На адреса на сдружението, посочен в договорите, попада една от дамите, подписала се като шеф под контракта за втория транш от 336 000 лева - Мария Хакимзада. " Нямаме подобен контракт ", отхвърли тя.

Според договорите БФС е купил екипи за към 20% от момчетата на възраст сред 10 и 14 години в цялата страна, които съгласно статистиката са малко над 170 000.

" Сред мои познати от клубове от района и от шампионатите, в които играем, никой не е получавал екипи. Аз си го изяснявам с пренасочване на средства, жестоко казано - кражба ", съобщи Никифор Никифоров, президент на ФК Легия (Рударци).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР