Безвъзмездна помощ от близо 10 млн. евро за пострадалите жители

...
Безвъзмездна помощ от близо 10 млн. евро за пострадалите жители
Коментари Харесай

Кипър отпуска 10 млн. евро компенсации за пострадалите от пожара

Безвъзмездна помощ от близо 10 млн. евро за потърпевшите поданици и бизнес в изгорените от региони утвърди държавното управление на Кипър през днешния ден. То гласоподава и финансови обезщетения за фамилиите на починалите в огъня четирима жители на Египет.

Установените досега провали възлизат на съвсем 6 млн. евро. Напълно или отчасти са унищожени 98 парцела, както и транспортни средства, селскостопанско съоръжение и машини, бе обявено след държавното съвещание през днешния ден.

Безвъзмездни средства на обща стойност към 6 млн. евро ще бъдат отпуснати на жителите на селата за възобновяване на техните домове и имущество.

С още 3 млн. евро ще бъдат подкрепени засегнатите фермери, с цел да възобновят последователно стопанската си активност след опожарените ниви, градини и средства за произвеждане.

Държавата също по този начин ще покрие заплатите и обществените осигуровки за интервала от юли до септември на всички работещи, чиито работни места са наранени от пожара.

Парична помощ ще получат и всички възпитаници от региона.

Кипър ще изплати финансови обезщетения за четиримата млади селскостопански служащи от Египет, които изгубиха живота си в смъртоносния пожар. Четирите фамилии ще получат общо 620 000 евро според от броя на членовете си.

Правителството на Кипър приготвя заявление и ще изиска помощ от Фонда за взаимност на Европейския съюз за превъзмогване на следствията от пожара.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР