Безспорно свалянето на руски военнотранспортен самолет Ил-76 в Белгородска област

...
Безспорно свалянето на руски военнотранспортен самолет Ил-76 в Белгородска област
Коментари Харесай

Позната руска рецепта за Украйна: Готви се лъжа с подправка "трагедия"?

Безспорно свалянето на съветски военнотранспортен аероплан Ил-76 в Белгородска област е централното новинарско събитие от последното денонощие за войната в Украйна. Неяснотата какво тъкмо е имало на борда на самолета и кой в последна сметка го смъкна остава. Случаят припомня извънредно доста на свалянето на полет MH17 и това, което се роди на фронта на пропагандата с напъните на Кремъл по-късно, само че с една огромна разлика - при MH17 имаше фрагменти, показващи човешки остатъци, в този момент такива още не са показани.
 
Ключовата вест, която остана повече отвън осведомителния поток и е една от податките, че Кремъл проработи доста интензивно на фронта на пропагандата – известие от политическия анализатор на немския таблоид " Билд " Юлиян Рьопке, че Русия е поканила представители на Червения кръст на мястото на злополуката. Нищо такова обаче не беше доказано от съветска страна. Вместо това представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че трябвало да има интернационално следствие, което " да прегледа закононарушенията на киевския режим " - откакто украинският президент Володимир Зеленски прикани за интернационално следствие на случая, с цел да няма подозрения какво тъкмо се е случило.
 
Предвид серията от утринни вести по тематиката в напълно следената от Кремъл съветска държавна осведомителна организация ТАСС е очевидно, че главният курс на деяние на режима на търсения от Международния углавен съд в Хага за систематично похищение на украински деца съветски деспот Владимир Путин е да се сочат Украйна и Зеленски като отговорни за избиването на десетки украински военнопленници.
 
Още през вчерашния ден (24 януари) ръководителят на военната комисия в съветската Дума Андрей Картаполов съобщи, че Украйна преднамерено е свалила самолета, като е знаела, че там има украински военнопленници, отбелязва американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ISW) в дневния си преглед. Зам.-председателят на Руския съвет за сигурност Дмитрий Медведев разгласи, че вътрешни политически битки в Украйна са довели до свалянето на Ил-76.
 
 Снимка на рухналия Ил-76 Снимка на рухналия Ил-76 Източник: Telegram
Руският боен Telegram канал " Рибар ", основан от някогашния представител на съветското военно министерство Михаил Звинчук, побърза тази заран да препубликува изказване по какъв начин имало цялостна инспекция на листата с хора на борда на самолета и всичките 65 имена на украински военнопленници са доказани, не било правилно, че има имена на хора, които към този момент са разменени в предишното.
 
Публикувани са и описи с имената на украински военноплениици. Само че изказванието е на маргинален съветски Telegram канал, който няма даже 5000 почитатели – Wartears, който беше категорично посочен в обява на Voice of America от края на август, 2023 година като образец за съветски платформи, крадящи персонални данни на украински бойци и роднините им за прочувствен напън и основаване на настройки срещу украинските управляващи.
 
Станаха известни имената на трима водачи на Ил-76, откакто пред съветски публицисти това беше доказано от техни родственици. Това са 36-годишният пълководец на самолета Станислав Беззубкин, навигаторът Алексей Високин и 38-годишният бордови инженер Андрей Пилуев. Те са служили в 117-и военнотранспортен авиационен полк, основан в Оренбург.
 
Информацията, че на борда на разрушилия се в Белгородска област Ил-76 е имало украински военнопленници е стопроцентова неистина. Това написа в профила си в обществената мрежа X украинският боен Максим Колесников, който персонално е минал през съветски плен. Той изясни, че му е направил усещане един доста значим подробност в известието на съветското военно министерство - че единствено трима души са придружавали 65 военнопленници.
 
" И ето я първата 100% неистина за Ил. Министерството на войната на Русия съобщи, че в Ил-76 е имало 65 пленници, 6 члена на екипажа и 3 (ТРИМА) придружители. Това са цялостни нелепости. Когато ме отвеждаха със аероплан от Брянск в Белгород, на 50 военнопленници имаше към 20 техни военни служители на реда. Трима пазачи, да бе ".
 

А ось перша 100% брехня про Іл.
Міністерство війни росії декларирало, що на Іл-76 покривало 65 полонених, 6 членів екіпажу і 3 (ТРИ) супроводжуючих.
Це повний пиздьож. Коли мене везли літаком з Брянську в Бєлгород, то на 50 полонених покривало десь рил 20 з їх воєнної поліції. 3 охоронця, ага.
— Max Kolesnikov (@mx_kolesnikov) January 24, 2024

 
В същото време холандският боен анализатор Нико Лане разгласи, че публикуваният от Русия лист с хипотетичните 65 военнопленници, които се твърди, че са били на борда на сваления аероплан, " наподобява е остарял лист, на който просто е обещано ново заглавие. Някои от изброените там военнопленници към този момент са били освободени посредством продан " (Сайтът " Медуза " разказва доста в детайли този проблем, бел. ред.)
 
 
Източник: Actualno.com
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР