Безспорно сблъсъкът между Ник Кирьос и Даниил Медведев беше най-дългоочакваното

...
Безспорно сблъсъкът между Ник Кирьос и Даниил Медведев беше най-дългоочакваното
Коментари Харесай

Ще имаме нов шампион: Фантастичен Кирьос надви Медведев в същинския тенис шедьовър

Безспорно конфликтът сред Ник Кирьос и Даниил Медведев беше най-дългоочакваното събитие в осминафиналната стратегия на тазгодишния US Open. От двете страни на мрежата имахме състезатели, които към този момент бяха спечелили трофей, откогато стартира сезонът на твърди кортове и също така към този момент бяха премерили сили между тях на Мастърса в Монреал преди към месец, когато Кирьос победи в безпределно оспорвана борба. Днес ситуацията не беше доста по-различно и още веднъж силите бяха оптимално изравнени, само че канберецът показва по-голяма храброст и равнище на креативност, което му разреши да се наложи за четвърти път от общо пет дуела над водача в международната класация - 7:6(9) 3:6 6:3 6:4.

По този метод екстравагантният тенисист в профил защитаващия първенец и това значи, че сигурно ще имаме нов номер едно след края на шампионата, като това ще бъде някой всред Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Каспър Рууд. Във етапа на четвъртфиналите пък австралиецът ще се изправи против Карен Хачанов.

Срещата стартира на доста високо движение, като правеше усещане какъв брой добре се придвижваше австралиецът по корта. Кирьос печелеше съвсем всички разигравания на съперниковия втори сервис и не се колебаеше да поема самодейността, което му даде два следващи шанса за пробив. Последва незабавен форхенд уинър от ракетата на защитаващия първенец, който след това влезе в отлична поредност от началния си удар и не разреши да изостане рано в резултата. Финалистът от Уимбълдън обаче продължи да слага Медведев под напън и този път лидерът в схемата се пропука, губейки подаването си за пръв път в срещата. Изведнъж международният номер едно увеличи внезапно качеството на посрещането си и неколкократно размина съперника си на мрежата.

Това го изведе до мигновен късмет за рибрейк, а паритетът беше възобновен, защото канберецът не устоя на напрежението и заби бекхенда си в центъра на мрежата. Оттам насетне до съществени изненади не се стигна, което докара до изиграването на тайбрек. Tам по-нискоранкираният състезател взе ранно преимущество, изстрелвайки мълниеносен форхенд ретур по правата. Наред бяха поредност от изтощителни замени, в които московчанинът се оказа по-устойчив, и в идващите минути разполагаше с цели четири сетбола, но Ник взриви трибуните с воле върху линията и серия от безусловно неспасяеми къси топки, с чиято помощ съумя да прибави този толкоз трагичен сет на сметката си.

Втората част също стартира обещаващо, само че международният номер 25 компрометираше труда си, като позволи цели три двойни неточности в откриващия си сервис гейм и закономерно беше продънен, допускайки неточност наоколо до мрежата. Шампионът от Вашингтон не се отхвърли и имаше своите шансове да се върне назад в резултата, единствено че любимецът се справяше чудесно напрегнат, а австралиецът в един миг просто реши да спести сили и съобщи съвсем непринудено сета.

Шоуто на Кирьос продължи с цялостна мощ в третата част, където го виждахме да реализира невъобразими къси диагонали. 23-ият подложен не спираше да импровизира на корта и правеше даже най-трудните осъществявания да наподобяват изцяло обикновени. Канберецът преливаше от самочувствие в тези минути и завоюва пет следващи точки на непознатия начален удар, с цел да навакса пасив от 0:40 и по този начин да се озове напред с брейк преднина. Ник все по-често излизаше към мрежата, до момента в който несъмнено руснакът не беше квалифициран за сходна промяна в тактиката на съперника и нормално му даваше лесни точки за довеждане докрай. Така австралиецът изрично откри надзор над развоя на срещата и без никакви съмнения си обезпечи задатък от 2:1 сета.

Световният номер 25 не спря дотук и изпълняваше ударите си с все по-висока скорост. Ретурите на по-нискоранкирания играч профучаваха за стотни около московчанина, който омекна до неузнаваема степен и не намираше никакво противопоставяне за избухливия метод на противника си. Кирьос несъмнено се забавляваше и не спираше да изумява с купища възхитителни осъществявания, а не след дълго 27-годишният състезател можеше да отпразнува втората си победа над международен номер едно в Големия шлем, откакто можеше да се похвали с триумф над Рафаел Надал на Уимбълдън през 2014-а година.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР