Безспорно последните две години икономическият растеж започна да се усеща

...
Безспорно последните две години икономическият растеж започна да се усеща
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: Последните две години икономическият растеж започна да се усеща по-осезаемо

Безспорно последните две години икономическият напредък стартира да се усеща все по-осезаемо от съвсем всички участници в икономическата игра, както посредством доста множеството работни места, които бяха разполагаем, по този начин и през растежа на възнагражденията. През последните две години България е на второ място след Румъния по растеж на заплатите с близо 20% нарастване. Това сподели икономическият анализатор Лъчезар Богданов в изявление за предаването „ 12+3 “.

По думите му, българските работодатели към този момент се конкурират с сътрудниците си Испания, Италия, Англия, Германия.

Необходими са предпоставки за по-висока продуктивност, което се случва с помощта на нововъведенията, капитал: България е една дребна страна, която още десетилетия ще би трябвало да разчита на непознати вложения, т.е. България би трябвало да стане едно хубаво място, което да притегля капитал. Капиталът би трябвало да работи с човешки запаси. Трябва да създадем тъй че с по-малко хора да се създава повече. Това би трябвало да стане от една страна с помощта на нови технологии и вложения, само че въпреки това и по-образована и грамотна работна мощ. Това е нужното, с цел да се случи малко по-бърз от този стопански напредък, а не да бъдем още веднъж в златната среда./…/ България е някъде по средата по стопански растеж в Европа, заключи Богданов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР