Безспорно понижението на цената на газа ще стигне до крайния

...
Безспорно понижението на цената на газа ще стигне до крайния
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Безспорно понижението на цената на газа ще стигне до крайния потребител

" Безспорно понижението на цената на газа ще стигне до крайния консуматор, най-много при клиентите на топлофикационните сдружения. Решението ще е на " Топлофикация София ", само че предлагането ще пристигна от КЕВР. " Това сподели за bTV някогашният енергиен министър и кмет на регион " Средец " Трайчо Трайков в коментар за рухването на цената на природния газ за България пада с 40%.
" Намалението на сметките за парно няма да са в размер на 40%. По-ниската цена на газа подхожда на настоящите пазарни нива ", сподели още той.
Трайков добави, че смяната ще се отрази полжително най-много върху превоза.
" От в този момент нататък престои да се възползваме от тези плодове на първо място на работата на Европейската комисия, защото това беше едно дългогодишно следствие на антимонополната комисия. ", добави още той.
" 300 млн. лв. ще са спестените пари годишно, надали производителите на самун ще усетят смяната ", счита някогашният енергиен министър.
Според депутата от ГЕРБ, ръководител на енергийната комисия и някогашен шеф на АЕЦ „ Козлодуй ” Валентин Николов предизвести, че компенсациите за крайни клиенти няма да са пари в брой, а ще е понижение на бъдещи сметки.
Пред Българска национална телевизия той изясни, че ще се разиска смяна в Закона за енергетиката – в пълномощията на КЕВР, с цел да не може в случай че клиентите на „ Булгаргаз ” получат непосредствено пари, да ги задържат. Николов изрази такова безпокойство – да бъдат арестувани пари, по повод „ Топлофикация ”.
Валентин Николов предизвести и, че понижението на сметките няма да е 40%, тъй като цената на газа е единствено част от услугата, не цялата. Ще бъде почувствано в сметките от 1 април, счита той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР