Безсмъртната Коко Шанел казва, че след 40 години жената има

...
Безсмъртната Коко Шанел казва, че след 40 години жената има
Коментари Харесай

So Independent: „Докато сме млади“

Безсмъртната Коко Шанел споделя, че след 40 години дамата има лицето, което заслужава. Мисля, че с цялостна мощ това се отнася и до доста други неща – да вземем за пример че след 40 имаме младостта, която заслужаваме. И в случай че тя не е задоволително шеметна, ненаситна и откровена, то като нищо може да ни сполети най-лошото – невъзможността да пораснем и зациклянето във времето преди две десетилетия, което от дълго време не съществува за различен с изключение на за нас.Джош и Корнелия – в функциите Бен Стилър и Наоми Уотс – са двойка нюйоркски интелектуалци, в средата на четиридесетте, бездетни, които се занимават с плановете на своята младост, до момента в който припечелват пари от странична работа. Джош е обещаващ кинодокументалист, по-точно е бил подобен преди 20 години, а сега се пробва да довърши новия си филм, което трае към този момент 10 години и часове напразни фотоси и монтаж. Корнелия е продуцентка и работи за татко си, който е огромно име в киното, само че е на път да се отдръпна от дейна активност. Доходите на Джош идват от преподаване в университета и точно там той се среща с Джейми и Дарби, които му припомнят за него и Корнелия на млади години – млади, любознателни и симпатични. Всъщност, в света на Джош и Корнелия съвсем нищо не се е трансформирало за последните десетилетия и те с възторг и изцяло естествено се вписват в света на новите си познати. Поне на пръв взор това е идеална симбиоза – по-улегналата двойка оказва помощ със препоръки, контакти и от време на време с пари, а по-младите внасят многообразие, прохлада и спонтанност.

Постепенно се обяснява, че нищо не е такова, каквото наподобява на пръв взор. И се оказва, че от време на време младостта въобще не е гаранция за откровеност и спонтанност, а възрастта не пречи да запазим детската си душа. Последното е може би най-хубавото подстрекателство на кино лентата.

Ноа Баумбах е любим на фестивала So Independent и тази година можем да забележим два негови кино лентата – сигурна съм, че и двата не са за изпускане. Критиката го назовава „ новият Уди Алън “ и в това има някаква истина. Забавен, интелигентен и откровен, филмът му е признание за всички фенове, останали млади по душа.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР