Безсънието има различни форми и засяга все повече хора в

...
Безсънието има различни форми и засяга все повече хора в
Коментари Харесай

Дебело одеяло - здрав сън

Безсънието има разнообразни форми и визира от ден на ден хора в международен мащаб. Дали ще заспим елементарно и ще се събудим след два-три часа или пък изобщо няма да можем да сe отнесем в страната на сънищата - все не си е добър вид. А последно изследване по тематиката демонстрира по какъв начин елементарно можем да се преборим с инсомнията .

Резултатите демонстрират, че в случай че вечер се завиваме с по-тежко одеяло, това ще ни помогне да заспим по-лесно и да бъдем непробудни през нощта . A логиката в тази ситуация е напълно елементарна. Тежестта на завивката ни кара да се усещаме като че ли някой ни е прегърнал или като че ли сме в пашкул.

 Снимка 343113

Това мигновено основава възприятие за успокоение и сигурност. Тази стимулация посредством напрежение покачва производството на серотонин и мелатонин и понижава това на кортизол. Именно той се счита за главен провинен за безсънието и тревогата.

Серотонинът пък е виновен за етапите на съня и вътрешния ни часовник. Мелатонинът е прочут като хормона на съня. Когато съотношенията ни се възстановяват, се понижават пулсът и кръвното налягане и тялото се приготвя за сън.

На пазара към този момент се намират и специфични одеяла, наричани " weighted blankets " . Те са в разнообразни размери и с друго тегло. Пресметнато е, че би трябвало да бъдат сред 7 и 10% от нашите килограми.

Те се оправят много по-успешно със задачата да симулират прегръдка и по този метод да протекат обяснените нагоре процеси. Цената им е към 200 $, само че учените се кълнат, че ще ни накарат да забравим за хапчетата за сън , написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР