Безразборното опустошение на бушуващите горски пожари в Канада

...
Джоана Кели е адвокат в съдилищата в Келоуна - тази
Коментари Харесай

Джоана Кели е адвокат в съдилищата в Келоуна - тази седмица й беше дадено разрешение да се явява в съдебни дела частично чрез видеовръзка защото има много малко официални дрехи за обличане. Те, както и повечето от другите й вещи, избухнаха в пламъци миналата седмица.

На мобилния си телефон Джоана гледа зърнисто видео на това, което някога е било нейната къща с Дънкан Викърс - неин приятел и съсед от десетилетия. Сега те са евакуирани в най-лошия сезон на горски пожари в Канада.

Джоана казва, че никога не са виждали нещо подобно на ада, който разкъса общността им в долината Оканаган, в западната провинция Британска Колумбия, унищожавайки почти всичко по пътя си, включително домовете им.

„Беше ослепително ярко и след това влизаше в къща“, казва Джоана, докато описва как наблюдава огнената стена от изгодна точка от другата страна страна на езерото. „Имаше буен огън, преминаващ през подобна на скелет сграда и преминаваше от една в друга, докато имаше десетки унищожени структури.“

Нейният съсед Дънкан, който емигрира в Канада през 70-те години на миналия век, губи повечето от това, което е построил и притежавал - включително медалите на баща си от Втората световна война. Но, казва Дънкан, показвайки част от родния си йоркширски стоицизъм, семейството му е в безопасност и всичко останало трябва да се постави в перспектива.

"Извадих колите си, което е важно", казва той. „Ужасно е, но трябва да се подходи философски към тези неща.

Все още е твърде опасно и рисковано за Дънкан, Джоана и други жители, които са загубили домовете си, да се върнат и да съберат парчетата. Но от гледна точка на лодка по езерото, опустошението е ясно да се види.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР