Безрасъдното поведение на Северна Корея е глобална заплаха, която изисква

...
Безрасъдното поведение на Северна Корея е глобална заплаха, която изисква
Коментари Харесай

Поведението на Северна Корея е глобална заплаха, която изисква глобален отговор, заяви генералният секретар на НАТО

Безрасъдното държание на Северна Корея е световна опасност, която изисква световен отговор, в това число и по линия на НАТО, сподели през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Изказването му беше във връзка осъщественият предходната седмица от Пхенян шести и най-мощен до момента нуклеарен опит. Параметрите му приказват, че този път става дума за атомна бомба.

НАТО не е директен участник в интернационалната рецесия, провокирана от поредицата от нуклеарни и ракетни тествания на Северна Корея, само че неведнъж е призовавал Пхенян да се откаже от своята ракетно-ядрена стратегия, напомня организация. В изказване по английската телевизия Би Би Си през днешния ден Столтенберг не посочи дали американската островна територия Гуам в Тихия океан попада в областта на деяние на член 5 от контракта, с който бе основан НАТО преди близо 70 година Според този член нахлуване против една страна членка се счита за нахлуване против всички, което задейства задължението за групова защита.

Фотогалерия: Благодаря ви за бомбата >
" Ние в този момент сме напълно фокусирани върху това по какъв начин да допринесем за спокойно разрешаване на спора ", уточни Столтенберг. В изказване също за Би Би Си и английският министър на защитата Майкъл Фалън акцентира, че боен спор би трябвало да бъде избегнат непременно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР