Безработицата във Великобритания се понижи изненадващо за втори пореден месец

...
Безработицата във Великобритания се понижи изненадващо за втори пореден месец
Коментари Харесай

Изненадващо понижение на британската безработица през февруари



Безработицата във Англия се намали изненадващо за втори следващ месец от началото на годината, макар че по това време страната се намираше в затегнат противоепидемичен локдаун, демонстрират данни на формалната английска статистика ONS.

Нивото на безработица за интервала декември 2020 - февруари 2021 година се намали до 4,9% от 5,0% през интервала ноември 2020 - януари 2021 година, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за негово покачване до 5,1 на 100.

Спрямо същия интервал преди година обаче равнището на безработица в Обединеното кралство е към момента с 0,9% по-високо.

Според английската статистика последните дни данни допускат, че пазара на труда е значително постоянен през последните месеци.

Трябва обаче да се има поради, че безработицата щеше да бъде много по-висока без съществуването на държавната скица за възнаграждение на пуснатите в насилствен отпуск служащи, която стратегия беше удължена до края на септември.

В същото време равнището на претовареност продължи да се намалява, достигайки 75,1% през трите месеца до края на февруари.

Броят на чиновниците по ведомост в английските компании пък е понижен с 56 000 сред февруари и март, обръщайки неотдавнашната наклонност на усъвършенстване, добави ONS, базирайки се на данни от данъчната работа на Англия.

Това усили общия брой на изгубените работни места от началото на коронавирусната пандемия до 813 000, уточни английската публична статистика.

Исковете за помощи при безработица набъбнаха през март с 10,1 хиляди, достигайки равнище от 7,3% по отношение на 7,3% и 67,3 хиляди искове, подадени през февруари.

В същото време междинната обща седмична работна заплата набъбна през трите месеца до февруари с 4,5% на годишна база, само че след покачване с 4,8% през предходните три месеца до януари. Изключвайки бонусите, междинна седмична работна заплата се увеличи през трите месец до края на февруари с 4,4% след покачване с 4,3% през интервала ноември 2020 година - януари 2021 година

Британската стопанска система се сви с съвсем 10% през 2020 година, откакто във Англия беше вкара по-късно първичния противоепидемичен локдаун, само че за разлика от останалите водещи стопански системи този локдаун продължи по-дълго време.

Сега обаче Обединеното кралство се намира в развой на последователно повдигане на противоепидемичните ограничавания на фона на намаляващата заболеваемост и смъртност от Covid-19 предвид на ускорената имунизация, до момента в който множеството от останалите европейски страни се постанова да удължат или даже да затегнат в допълнение въведените от тях рестрикции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР