Безработицата в Германия се понижи през март, след като през

...
Безработицата в Германия се понижи през март, след като през
Коментари Харесай

Понижаване на германската безработица през март



Безработицата в Германия се намали през март, откакто през февруари набъбна изненадващо за пръв път от осем месеца насам, демонстрират данни на Федералната организация по заетостта, които демонстрират, че строгите противоепидемични ограничения в най-голямата европейска стопанска система не оказват съществено отрицателно въздействие върху положението на трудовия пазар.

Германия се мъчи да овладее третата вълна на коронавирусната пандемия и се намира в локдаун от ноември 2020 година насам, макар че някои от противоепидемичните ограничения бяха облекчени при започване на март с отварянето на учебните заведения и фризьорските салони.

Бюрото по труда на страната разгласи, че броят на безработните в най-голямата европейска стопанска система се намали през март на сезонно-коригирана база с 8 000 при упования за спад с 3 000, достигайки общо 2,745 милиона. През февруари немските безработни се покачиха с 9 000 след тяхно трайно намаляване през предходните седем следващи месеца.

Междувременно нивото на безработица през март на сезонно-коригирана база остана непроменено спрямо предходния месец на равнище от 6 на 100.

На некоригирана база равнището на безработица в Германия се намали през март до 6,2% от 6,3% през февруари. През сегашния месец броят на безработните германци на некоригирана база се намали до 2,827 милиона от 2,904 милиона през февруари, само че набъбна с цели 492 000 по отношение на година по-рано (спрямо март 2020 г.).

Броят на записаните свободни работни места доближи през март 609 000, което е с 82 000 по-малко по отношение на година по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР