Безработицата в Германия продължава да се понижава и в началото

...
Безработицата в Германия продължава да се понижава и в началото
Коментари Харесай

Германската безработица продължава да намалява и през септември



Безработицата в Германия продължава да се намалява и при започване на есента, което е знак, че сериозните проблеми с веригите за доставки, които засягат индустриалните компании, към момента не са се отразили отрицателно на възобновяване на водещата европейска стопанска система.

Бюрото по труда на Германия разгласи, че броят на безработните в страната се намали през септември с 30 000 на сезонно-коригирана база, достигайки общо 2,508 млн. броя, до момента в който упования на финансовите пазари бяха за понижение с към 33 000. През август броят на безработните се намали с 53 000.

Равнището на безработица през септември на сезонно-коригирана база стабилизира на августовското равнище от 5,5 на 100. Това е най-ниското равнище на безработица от март 2020 година, когато Германия навлезе в своя първи локдаун поради коронавирусната пандемия.

На некоригирана база равнището на безработица в Германия се намали през деветия месец на годината до 5,4% от 5,6% през август, като броят на безработните германци на некоригирана база понижа със 113 000 до 2,465 милиона по отношение на предходния месец.

" Пазарът на труда продължава с позитивното си развиване. Безработицата понижава доста ", уточни Даниел Терзенбах от Федералната организация по труда.

Допълнителен положителен знак е повишаването през септември на записаните свободни работни места с 209 000 по отношение на година по-рано до общо 799 000.

Подобряването на пазара на труда е реалност, макар че немската индустрия е изправена пред съществени проблеми с доставките на първични материали и материали, както и с високите индустриални цени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР