Безпрецедентна ваксинация започва от днес – 3 май, във Виена.

...
Безпрецедентна ваксинация започва от днес – 3 май, във Виена.
Коментари Харесай

Мащабна кампания по ваксинация

Безпрецедентна имунизация стартира от през днешния ден – 3 май, във Виена. Ще бъдат ваксинирани чиновници в 10 000 предприятия. Инициативата е на Виенската община, Виенската стопанска камара и Обединението на индустриалците за да бъдат лимитирани разпространяването на ковид и тежките форми на болестта. Фирмите, искащи да вземат участие в нея, е належащо да заявят това в градския указател на имунизационната акция, да назначат координатор на плана и да разделят своите сътрудници на няколко категории според риска, на който са изложени.

Първата група е от хора, на които се постанова служебно пътешестване в чужбина или такива, които работят в среда с висок риск на заразяване. Тук влизат търговски представители зад граница и хора, извършващи високорисков труд като хигиенисти или механически личен състав в болнични заведения.

Втората група са сътрудници, които са в директен контакт с клиенти, да вземем за пример работещи в супермаркети и хората, сред чиито работни места няма специфични изолации.

В третата група влизат тези, които не са изложени на необикновен риск от болест при осъществяване на трудовите си отговорности.

За фирмите с над 300 чиновници ще бъдат завършени мобилни екипи, които ще правят имунизацията на място във компанията. Услугата се предлага и за по-малки компании, само че в този случай те би трябвало да се групират от по 50 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР