Безпрецедентна суша по поречието на река Дунав"Изисква се майсторство, за

...
Безпрецедентна суша по поречието на река Дунав"Изисква се майсторство, за
Коментари Харесай

Безводието на Дунав. Никога не сме виждали реката така

Безпрецедентна суша по поречието на река Дунав

"Изисква се майсторство, с цел да се оправим в тези условия. От 10 години не сме следили толкоз сериозна обстановка. Фирмите търпят големи загуби”, сподели Александър Каменов, капитан на транспортен съд.

Подобна е обстановката и в горното течение на реката в Германия, Сърбия и Унгария. Десетки товарни и круизни кораби изчакват на пристанища и директни стоянки. На границата със Сърбия водите са толкоз спаднали, че се виждат останките от потънали преди години кораби.

Дунав все още не е плавателнарека. Засушаването и оголените сектори се трансфораха в обект на мнения и значително любителски фотоси в мрежата. Жителите на крайдунавските градове споделят, че не са били очевидци на сходно събитие. И показват своите опасения.

Само на метри против Видин е румънският град Калафат, по средата сред Румъния и България към този момент има и плажуващи. Хората признават, че не са виждали сходно нещо до момента.

"Водата съвсем я няма, както виждате. Това не е добре, тази суша не води до нищо положително ", разяснява жена от Видин.

Според прогнозите на синоптиците август ще продължава да е изсъхнал и парещ, а реката няма да стане скоро отново плавателна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР