Безпрецедентен протест на десетки момчета в Русе принуди прокуратурата да

...
Безпрецедентен протест на десетки момчета в Русе принуди прокуратурата да
Коментари Харесай

Безпрецедентен протест на десетки момчета задейства прокуратурата

Безпрецедентен митинг на десетки момчета в Русе принуди прокуратурата да се задейства. Младежите се събраха пред дома на принудител над малолетен, който снимал и популяризирал и клип. След като видеото бе качено в обществените мрежи, около стотина най-вече младежи се събраха пред блока, в който живее причинителят, който към момента също е малолетен, споделя.

На клипа се вижда по какъв начин юноша бие и унижава друго момче. Според протестиращите това е следващата му демонстрация на принуждение. Един от протестиращите към този момент е подавал тъжба против него в полицията. За да предотвратят разпра, на място имаше чиновници на реда. Инцидентът се е случил през април, само че видеото е оповестено едвам в този момент.

„ Да се изплашен и останалите, защото действително през днешния ден е това момче, утре ще е, примерно, вашето дете или друго дете, ние по тази причина се събираме. Това момче, което сега сме пред тях, постоянно прави подобен вид закононарушения, бие дребни деца, дрогира се, взима им парите “, каза пред камерата Милан Ангелов. Друг от протестиращите, Иво Бонев, съобщи, че негов прочут също е потърпевш, в болница е със счупено ребро и е подал тъжба в полицията.

Едва след митинга стана ясно, че прокуратурата се е задействала и е открила и задържала насилника, който също е малолетен. 

Случаят в Русе е пореден пример за възходящата експанзия в обществото– експанзия от деца против деца, пред която никой не трябва да остава безразличен. Това се споделя в изявление на Сийка Милева, представител на основния прокурор, представено от Дарик. 

„ Подобни случаи основателно разтърсват обществото и будят неодобрение. Притесненията на родителите, че децата им и на следващия ден може да бъдат нападнати и бити на улицата, в парка, в учебно заведение, са знак, че страната би трябвало да поеме своята отговорност. Главният прокурор към този момент сподели, че прокуратурата ще направи вероятното и невъзможното, за да има правдивост. Няма да отстъпим от това заричане. Извършителят на нападенията в Русе към този момент е открит и задържан и ще му бъдат повдигнати обвинявания за действията, които е направил “, декларира още Милева.
Тя разяснява и, че този случай е следващият образец за това, за коетоп рокуратурата предизвестява от доста време - престъпността нараства, институциите вървят след събитията, напрежението в обществото пораства.
„ Чувството за безотговорност стана модел на държание. Виждаме го в Русе, в Монтана, в Перник, за жалост в градове из цялата страна. Прокуратурата ще бъде безкомпромисна към всеки, който се усеща недостижим, демонстрира безочливост, надменност и пренебрежение към разпоредбите в обществото “, съобщи представителят на основния прокурор и прибавя: „ Вече не живеем в „ мутренските “ времена – времена на разпра, а в правова страна “.
„ Място за незаинтересованост и примирие няма. Ние сме длъжници на младото поколение за нихилизма към тяхното правно образование. Ниската правната просвета прави младежите неподготвени за актуалните провокациите и по тази причина прокуратурата прекрачи прага на българското учебно заведение и стартира просветителна правна акция. Призоваваме и другите институции да се включат в самодейността “, споделя още представителят на основния прокурор. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР