Безплатните рецепти за лекарства за болни от коронавирус, вече ще

...
Безплатните рецепти за лекарства за болни от коронавирус, вече ще
Коментари Харесай

Личните лекари ще изписват безплатни лекарства срещу Covid-19

Безплатните предписания за медикаменти за заболели от ковид, към този момент ще се изписват и от персоналните лекари. До този миг това можеше да стане единствено в Covid зоните. Парите за медиците на първа линия се усилват от 1000 на 1200 лева, реши Надзорния съвет на Здравната каса.

Общопрактикуващите лекари ще могат да изписват от безплатните медикаменти за лекуване на пациенти с Covid-19 най-рано в понеделник, заяви заместител здравният министър Александър Златанов след изключително съвещание на съвета, оповестява БНР.

„ Хората с потвърден Covid ще имат правото, с изключение на да получат рецепта от Covid зоната, както беше до момента, ще могат да получат същата и от общопрактикуващите лекари “, сподели той.

От ноември медиците на първа линия в битката против Covid-19 ще получават по 1200 лв. месечно, разгласи шефът на Здравната каса проф. Петко Салчев.

„ Следващият месец сумите, които ще бъдат плащани на първа линия, не са 1000 лв., а са 1200 лв.. През ноември месец лекарите на първа линия ще получат за октомври по 1200 лв. “, сподели той.

Здравната каса ще поема напълно разноските на лечебните заведения, които лекуват пациенти с ковид. Условието е да имат не по-малко от 10% заети кревати с Covid заболели, разясни професор Салчев.

Средно 39 милиона месечно ще се разпределят сред повече от 207 лечебни заведения в страната.

„ Всяко лечебно заведение, което лекува заболели с Covid, въз основата на това, което му е разпределено преди този момент, ще получи до 100% цената, която му е избрана от Надзорния съвет “, изясни той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР