Безплатни профилактични прегледи в две направления, в които се наблюдава

...
Безплатни профилактични прегледи в две направления, в които се наблюдава
Коментари Харесай

Във Варна започва месец с безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и рак на маточната шийка

Безплатни профилактични прегледи в две посоки, в които се следи трайна наклонност на повишаване на заболеваемостта измежду дамите, афишират в дните сред 5 и 31 март в „ Специализираната болница за лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “, научи Moreto.net.

Въпреки сериозните акции за предварителна защита и профилактика на рака на млечната жлеза той продължава да бъде измежду водещите диагнози и преди всичко измежду дамите. Ежегодният растеж при него е към 13 %.

Благодарение на профилактичните стратегии новооткритите случаи са в по-ранна фаза, което усилва възможностите за преживяемост на пациентките. Затова и тази диагноза е част от мартенската профилактична стратегия на здравното заведение. Единственият сигурен метод да се избегнат тежките последици от заболяването е да се вършат постоянни профилактични прегледи.

Редовните профилактични прегледи са единственият метод да се открие в точния момент и ракът на маточната шийка. Целта е ранното разкриване на болестта, защото към момента най-често срещани са пациентките в трети и четвърти етап.

За да се избегнат по-тежките последствия от заболяването, е значимо дамите най-малко един път годишно да вършат гинекологичен обзор и цитонамазка, с цел да са сигурни, че са здрави. Всяко кървене отвън месечния цикъл, изключително контактното кървене – след сексуален акт, при промивка или други би трябвало да заостри вниманието и дамата би трябвало да се прегледа.

По-обилното течение, изключително в случай че е кърваво, също е сигнал, че имаме сериозен проблем. Подуването и болките в корема също са индикация за наложително посещаване на експерт.

Безплатните профилактични прегледи от 5 до 31 март ще се правят в дните от вторник до петък включително от 10 до 12 часа.

Записването на пациенти става на регистратурата на СБАЛОЗ – Варна на бул. „ Цар Освободител “ 100 и на телефон 052/975-840.

При интерес след привършване на часовете болничното заведение има подготвеност да удължи акцията и през април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР