Безплатни прегледи за сърдечни проблеми организира Кардиологичната клиника към УМБАЛ

...
Безплатни прегледи за сърдечни проблеми организира Кардиологичната клиника към УМБАЛ
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за сърдечни проблеми в Пловдив


Безплатни прегледи за сърдечни проблеми провежда Кардиологичната клиника към УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Те ще бъдат на 29 септември, по случай Световния ден на сърцето .

Консултациите ще се организират от 10:00 ч. в приемен кабинет №11 на 1-вия етаж на Хирургичния блок на бул. „ Пещерско шосе “ №66, заяви началникът на клиниката проф. доктор Федя Николов.

България е на едно от челните места по сърдечносъдови болести. У нас Денят на сърцето се провежда от Дружеството на кардиолозите, в съдействие с Български червен кръст.

Световната кардиологична асоциация празнува Деня

на сърцето всяка година. Глобалната кампаня по случай 29 септември има за цел да осведоми хората за заплахата от сърдечни болести, за високата смъртност, породена от тях, както и за методите за предварителна защита.

Сърдечносъдовите болести са причина номер 1 за смъртността в света. Всяка година 17,5 млн. души умират прибързано, в резултат на сърдечносъдови болести . До 2030 година се чака техният брой да нарасне до 23 млн., демонстрират данните на Световната здравна организация.

Сърдечносъдовите збаолявания са главните виновници за гибелта на 1,833 милиона души в Европейския съюз (ЕС) през 2014 година

Свързани публикации.. Сърдечносъдовите - причина за 66% от случаите на гибел у нас 0 Предсърдно мъждене – по какъв начин се лекува най-честата трайна сърдечна аритмия 0 Диабет - усилва риска от сърдечен удар с 50% 0

По- здравословно хранене , поддържане на обикновено равнище на кръвното налягане , по-голяма физическа интензивност, прекъсване на тютюнопушенето и алкохола, са ограниченията, които можем да вземем овреме, с цел да се предпазим от сърдечносъдово заболяване.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР