Безплатни прегледи за рак на гърдата стартират във Втора клиника

...
Безплатни прегледи за рак на гърдата стартират във Втора клиника
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив

Безплатни прегледи за рак на гърдата започват във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив.

Желаещите могат да заповядат на 25, 26 и 27 септември от 12 до 14 часа в кабинета на 11 етаж на бул. " Пещерско шосе " 66, след авансово записан час на телефон 0898478250, оповестиха от здравното заведение.

Прегледите ще извърши хирургът доцент доктор Ваня Узунова, която е водещ експерт в региона на диагностиката и лекуването на болести на гърдата.

“Карциномът на гърдата заема първо място от онкологичните болести при дамите. При постоянен профилактичен обзор и открит навреме той е лечим. Затова всяка жена е належащо да прави годишен профилактичен обзор при специалист-хирург-мамолог, който преценява и спомагателните проучвания, които би трябвало да се създадат, както и съответното лекуване “, споделя доцент Узунова.

По данни на Световната здравна организация през 2020 година ракът на гърдата е изместил този на белия дроб като най-разпространено онкологично заболяване в света.

Почти 12 на 100 от новорегистрираните онкологични болести годишно са от рак на гърдата – това са 2,3 милиона нови случая. Една от главните аргументи за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен етап, когато възможностите за дейно лекуване са дребни.

Доц. доктор Ваня Узунова е потвърдил се хирург в гръдната хирургия и има две следдипломни квалификации върху диагностика и лекуване на доброкачествени и злокачествени формирания на гърдата в Институт Кюри във Франция, както и една във Вашингтон. През 2011 година пази дисертация върху болесттите на млечната жлеза и до през днешния ден продължава да надгражда познания за актуалните способи на лекуване, както в България, по този начин и в Европа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР