Безплатни прегледи за инконтиненция ще се извършват в АГ-болница Майчин

...
Безплатни прегледи за инконтиненция ще се извършват в АГ-болница Майчин
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за инконтиненция в Майчин дом |

Безплатни прегледи за инконтиненция ще се правят в АГ-болница " Майчин дом ", оповестиха от лечебното заведение.

Те ще стартират на 9 май и ще продължат до 20 май . Необходимо е авансово записване , което може да се направи всеки работен ден, от 13:00 до 15:00 часа, на тел.: 02/ 9172 233, показаха от болничното заведение.

Инконтиненцията - несъзнателно изпускане на урина, се назовава стрес инконтиненция и се предизвиква най-често от нараснало налягане в корема. То може да се прояви при рутинни всекидневни действия, в това число спортуване, повдигане на предмети, даже кихане.

Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат разнообразни. Незадържането на урина може да се дължи на инфектиране на пикочните пътища и формирания по лигавицата. При дамите недоволства могат да се появят вследствие на сваляне на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по натурален път. Друга причина, която би отключила това положение, е менопаузата.

По данни на Световната здравна организация хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина, са над 100 милиона. При родилите по натурален път дами 15 на 100 след време имат проблеми със задържане на урината.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР