Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве ще се провеждат

...
Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве ще се провеждат
Коментари Харесай

Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве в УМБАЛ „Свети Георги“

Безплатни съвещания по полово и репродуктивно здраве ще се организират през октомври в Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ „ Свети Георги “- ЕАД Пловдив, оповестяват от лечебното заведение. Инициативата е отдадена на Световния ден на контрацепцията, който се отбелязва на 26-ти септември.

Един от целите на актуалното общество в здравен и обществен аспект е предпазването от нежелана бременност и в същото време обезпечаване на фамилно обмисляне. Целта на акцията е да се избегнат здравословните и психоемоционални проблеми, свързани с спирането на нежелана бременност, както и да се даде опция на дамите да възнамеряват своите бременности посредством избор на подобаващ контрацептив.

България е на трето място в Източна Европа след Русия и Украйна по брой аборти във възрастта 15-19 години. Едва 20% от бременностите у нас са планувани, за разлика от други страните в Европейски Съюз, където те са 60-70%.

В продължение на 3 десетилетия абортите като безспорен брой надвишават броя на ражданията. Те са една от главните аргументи за стерилитет. У нас броят на двойките с репродуктивни неуспехи е над 250 хиляди.

Недостатъчната осведоменост във връзка с изгодите и рисковете, свързани с използването на актуалната контрацепция, е причина множеството дамите в репродуктивна възраст в България да се опасяват и да не употребяват методите за предотвратяване от нежелана бременност.

Консултациите със експертите от Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ  „ Свети Георги ” ЕАД - Пловдив във връзка с половото и репродуктивно здраве имат за цел да насочат дамите към свободен избор на способ на контрацепция, учреден на осведоменост. Кампанията би съдействала за раждането на повече мечтани деца в България, споделят експертите от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат на бул. Пещерско шосе 66, ет. 3. След записан час на тел. 032/602725, пациентите могат да заповядат в административния бранш при техническия секретар в оповестените приемни дни на 4, 14, 20 и 25 октомври от 11:30 до 13:00 часа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР