Безплатни кондоми, лубриканти и много полезна информация на тема "Безопасен

...
Безплатни кондоми, лубриканти и много полезна информация на тема "Безопасен
Коментари Харесай

Безплатни кондоми и лубриканти получиха девненски роми

Безплатни кондоми, лубриканти и доста потребна информация на тематика "Безопасен секс " получиха роми от кв. "Река Девня " от здравните посредници на общината Цонка Радева и Метин Сали. Повод за информационно-образователната сказка в НЧ "Отец Паисий 1928 " стана Световният ден за битка с ХИВ/СПИН - 1 декември.
Здравните посредници показаха най-важните превантивни ограничения, които би трябвало да се вземат, с цел да се предотврати заразяване със смъртоносния вирус, а точно приложимост на подобаващ кондом за задачите на половия акт (вагинален, орален, анален). Те дадоха отговор на разнообразни въпроси, зародили по време на срещата, и съумяха да разсеят някои заблуди като тази, че комарите могат да бъдат преносители на ХИВ-вируса.

Хората схванаха и че ХИВ и СПИН не са синоними, а разнообразни стадии на болестта. Разяснено им бе, че в случай че имат подозрения за своя ХИВ-статус, могат да се прегледат гратис и анонимно в профилирания кабинет на петия етаж в Регионалната здравна ревизия - Варна.

Информационно-образователната сказка почетоха и представители на общинската администрация в Девня отпред със заместник-кмета Донка Йорданова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР