Безплатна детска градина за децата от подготвителни групи – тази

...
Безплатна детска градина за децата от подготвителни групи – тази
Коментари Харесай

Ще стане ли безплатна детската градина?

Безплатна детска градина за децата от подготвителни групи – тази смяната е записана в Закона за локалните налози и такси и влиза в действие от 1 януари, заяви Нова телевизия.

Оказва се обаче, че макар отпадането на таксите, родителите на 5- и 6-годишните деца ще продължат да заплащат същата сума за забавачка. Месечната такса за детска градина у нас варира от 10 лв. - в по-малките общини, до 60 лв. - в по-големите.

Само в 13 общини родителите на деца в наложителните предучилищни групи са освободени от такси. А едвам в 12 общини детските градини са изцяло безвъзмездни за децата, без значение от възрастта им.

Оказва се, че множеството родители не знаят защо тъкмо се употребяват парите от таксите, които заплащат. Според закона до момента цената е покривала " развъждането и възпитанието на децата в наложителната предучилищна подготовка ". На същото място в закона към този момент написа, че ще се заплаща единствено за храната. Един храноден в детската градина коства сред 2,50 и 3 лв..

Така сметката демонстрира, че на месец родителите в София, да вземем за пример, още веднъж ще заплащат същата сума, както и до момента - 60 лв.. Въпреки че страната дава на детските градини в допълнение по 30 лв. за дете в подготвителна група. Вариант за по-ниски такси обаче към този момент не се разисква от Столичната община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР