Безпилотният самолет ZALA на Калашников Оръжейният руски концерн Калашников смята

...
Безпилотният самолет ZALA на Калашников Оръжейният руски концерн Калашников смята
Коментари Харесай

Концернът Калашников ще предлага и безпилотни услуги


Безпилотният аероплан ZALA на " Калашников "

Оръжейният съветски тръст " Калашников " счита освен да създава безпилотни летателни апарати, само че и за предлага цялостен набор от услуги за тяхната употреба, съобщи съветската организация ТАСС в понеделник.

Компанията към този момент има лична разработка безпилотни леки самолети ZALA, които се употребяват въздушно проучване на петролни и газови тръбопроводи от компании като " Газопрм ", " Роснефт ", " Транснефт " и Лукойл ", както и от " Росатом ", " Ростелеком ", " Роскосмос " и други

Сега тя се готви да предлага и услуги като въздушни фотоси, картографиране, телекомуникация, доставка на артикули, мониторинг на вирусни болести, защита на гори и частни обекти, събиране на метеорологични данни и други, оповестиха от концерна.

Генералният шеф на " Калашников " Алексей Криворучко показва, че пазарът сега се интересува от компании, които могат да оферират както на части, по този начин и на държавни сътрудници цялостния цикъл от услуги в безпилотната авиация – от доставка на апарати и съоръжение за тях до тяхната употреба.

" Това ще разреши безпилотните услуги да станат по-достъпни – и което не е маловажно – по- евтини за крайния възложител ", добавя той.

Концернът работи сега върху тестванията и на тежки безпилотни летателни апарати, които могат да остават във въздуха без в допълнение зареждане няколко денонощия, което ще разреши на борда им да се качват по няколко тона товари. Серийното произвеждане на такива апарати се възнамерява за лятото на 2018 година

Преди седмица стана ясно, че " Калашников " счита да нападна пазара на водните товарни транспорти като поръча водни зърновози и доставя вътрешния и външния пазар. Този план е разчетен да започва през 2021 година

" Калашников " е най-големият съветски производител на необятен набор оръжие, в това число и за лов и спорт. Държавната корпорация " Ростех " държи 51 на 100 от акциите му, а 49 % са на частни вложители. При държавно ободрение делът на частните капитали може да нарасне до 75 на 100 минус една акции, при което " Ростех " ще резервира блокираща квота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР