Безпилотният изтребител, разработван от турската компания „Байкар“, ще използва двигателя

...
Безпилотният изтребител, разработван от турската компания „Байкар“, ще използва двигателя
Коментари Харесай

Турските дронове „Байкар“ политат с украински двигатели

Безпилотният изтребител, разработван от турската компания „ Байкар “, ще употребява мотора AI-322F, създаден взаимно от украинските предприятия „ Ивченко-Прогрес “ и „ Мотор Сич “, предава “Анадолска организация “.

На SAHA EXPO, което се откри в Истанбулския изложбен център, bbеше подписано съглашение сред „ Байкар “, който изнася огромен брой безпилотни летателни апарати (БЛА) „ Байрактар “ TB2 за Украйна, и „ Ивченко-Прогрес “ за доставка на турбореактивни мотори AI-322F и съглашение за консолидиране на AI-25TLT за бойната безпилотна въздушна система (MİUS).

Отбелязвайки, че Украйна и Турция са стратегически сътрудници и взаимно се допълват, генералният шеф на " Байкар " Халук Байрактар съобщи: „ Нашият стратегически безпилотен летателен уред „ Аканджъ “ беше оборудван с мотора AI-450 на компанията „ Ивченко-Прогрес “. Ние започнахме серийното произвеждане на " Аканджъ ". Следващата стъпка е безпилотен боен аероплан. Като част от контракта ще инсталираме мотора AI-322F, който се създава взаимно от „ Ивченко-Прогрес “ и „ Мотор Сич “ на нашия безпилотен военен аероплан. Надявам се, че тези контракти ще послужат за по-нататъшното развиване на стратегическото съдействие сред двете страни и тяхното подсилване.

„ В момента Турция е един от най-хубавите производители на безпилотни летателни апарати в света. Украйна е една от шестте страни, способни да създават мотори от началото до края. Уверен съм, че взаимната ни работа ще способства за сигурността и независимостта на двете страни, както и ще показа нов и по-мощен артикул на света. Днес виждаме резултатите от нашето съдействие, учредено на взаимно доверие. Понякога имаше проблеми, които можехме да решим единствено по телефона. Днес получаваме резултатите от тази оперативна работа. Гарантирам, че този дрон ще работи по допустимо най-хубавия и сполучлив метод. Сигурен съм, че това не е последният ни план и ще стартираме нови планове дружно ", разяснява генералният шеф на " Ивченко-Прогрес " Игор Кравченко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР