Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и

...
Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и
Коментари Харесай

ДАНС реагираха остро на критика на Кирил Петков

Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС , без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Това разясняват от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС). От пресцентъра на организацията показват, че позицията е по отношение на направени през днешния ден в ефирен ефир изказвания, които се съдържат некомпетентни, погрешни и подвеждащи мнения във връзка с работата на службата.

Припомняме, че и някогашен министър председател Кирил Петков разяснява и повдигането на обвинявания против. По думите му открояващото се е, че и двата случая се вижда по какъв начин българските служби работят в следствие, след дейностите на непознати служби, даже след тези на Република Северна Македония. Петков съобщи, че в ДАНС има пропуски и по тази причина е нужна цялостна промяна в службите.

В позицията се акцентира, че сходни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници. " Службите за сигурност са имунната система на една страна и воденето им към съсипия с думи и дейности е пагубно за държавността и за жителите. Нека вместо това се стремим към създаване на просвета на сигурност, към непоклатимост и разцвет на България ", акцентират от ДАНС.
 Красимир Станчев: Службите се нуждаят от промяна, само че не със промяната на началници
Красимир Станчев: Службите се нуждаят от промяна, само че не със промяната на началници

Назначенията в службите са ненапълно политически

В позицията се споделя още, че Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) е профилиран орган към Министерския съвет за осъществяване на политиката за отбрана на националната сигурност, чиито цели се задават от висшите органи на държавната власт (съгласно чл.5, ал.1 от Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност). От организацията допълват, че спазвайки прецизно законите на Република България и предоставените й от държавните управляващи отговорности, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и разбор за метода на тяхното осъществяване .

От Държавна организация " Национална сигурност " изясняват, че за осъществяване на законово избраните си отговорности чиновниците на ДАНС употребяват специфични способи и средства, умения и качества, добити в процеса на работа и надграждани всекидневно в профилирани образования и в споделените действия с партньорски служби. " Изграждането на ефикасен чиновник лишава години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки чиновник са големи. Ресурсите на организацията са ориентирани към осъществяване на голям брой законово регламентирани задължения " , показват още от ДАНС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР