Безопасността отдавна е от първостепенно значение за хората, които вземат

...
Безопасността отдавна е от първостепенно значение за хората, които вземат
Коментари Харесай

Кой е най-безопасният град в света за 2021 г.?

Безопасността от дълго време е от първостепенно значение за хората, които вземат решение коя дестинация да посетят. В последно време обаче светът преобърна представата си за „ безвредно “ около пандемията. Това изяснява и голямата промяна в подредбата на Economist (SCI), който класира 60 интернационалните дестинации по цифрова, здравна и персонална сигурност, инфраструктура, както и екологична сигурност - нова категория за тази година.

Докато азиатските градове като Токио, Сингапур и Осака непрестанно заемат водещите места година след година, европейска дестинация държи позиция номер едно за 2021 година Копенхаген за първи път е разгласен за най-безопасния град в света, като отбелязва 82,4 точки от 100 в годишния отчет. Столицата на Дания скочи от общото осмо място през 2019 година до челното място в листата, с помощта на въвеждането на рубрика " екологична сигурност ", с която градът се отличи, дружно с персоналната сигурност.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Copenhagen, Denmark | Travel (@copenhagenexplore)

„ Един от основните фактори, които вършат Копенхаген толкоз безвреден град, е ниският % на престъпност, който сега е на най-ниското си равнище от повече от десетилетие “, споделя в отчета Ларс Вайс, кмет на Копенхаген.

" Градът се характеризира с огромно обществено доближаване и относително дребна разлика в благосъстоянието. Това е разбъркан град, в който и помощникът по почистването, и основният изпълнителен шеф се срещат в локалния супермаркет, а децата им посещават едно и също учебно заведение. Това е един от крайъгълните камъни на датската просвета и способства доста за високите равнища на доверие и сигурност, от които се възползваме ", изяснява той.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Copenhagen, Denmark | Travel (@copenhagenexplore)

Канадският град Торонто се размина на косъм от първото място, като зае второто с 82,2 точки, до момента в който Сингапур се подреди трети с 80,7 точки. Въпреки че Сидни се класира на четвърто място, с 80,1 точки, австралийският град оглави категорията за цифрова сигурност, до момента в който спечелилият през 2019 година Токио беше отличен с 80,0 точки, което класира японския град на пето място.

" Копенхаген несъмнено е заслужен повсеместен водач, а Торонто подобаващ вицешампион, както заради дълготрайния триумф в обезпечаването на сигурността на жителите, по този начин и с помощта на всевъзможни съответни усъвършенствания през последните две години ", се споделя в отчета на Economist.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Copenhagen, Denmark | Travel (@copenhagenexplore)

Торонто и Копенхаген се оправят осезаемо по-добре в новата категория за екологична сигурност, в сравнение с първите три града предходните години. Нидерландската столица Амстердам е на шесто място със 79.3 точки, до момента в който новозеландският град Уелингтън се класира на седмо със 79.0 точки и беше общ водач в категорията за екологична сигурност.

Азиатско-тихоокеанските градове Хонконг и Мелбърн завоюваха осмо място, откакто получиха по 78,6 точки, до момента в който шведският Стокхолм закръгли топ 10 със 78,0 точки.

Ню Йорк се е класира най-високо в листата, като споделя 11-то място с Барселона (и двата града получиха 77.8 точки). Вашингтон се класира на 14-о място, до момента в който Лондон и Сан Франциско се подреждат на 15-о. В другия завършек на листата има няколко изненади, като Лагос, Кайро, Каракас, Карачи и Мианмар са петте най-опасни града.

 
12 стайлинг хрумвания, въодушевени от девойките на Копенхаген
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР