Безобразията в СОБТ продължават. Това признаха за пореден път барети

...
Безобразията в СОБТ продължават. Това признаха за пореден път барети
Коментари Харесай

Барети пред Фрог: Безобразията в СОБТ продължават

Безобразията в СОБТ не престават. Това признаха за следващ път барети пред Фрог нюз. Те изпратиха следващо писмо до екипа ни, в което разказват възмущението си от метода, по който се управлява въпросното звено.
„ Служители сме на Специализираният отряд за битка с тероризма и Ви молим като медия, която не се опасява да каже и покаже истината, да ни помогнете в разрешаването на проблем, обвързван със сигурността на страната, също по този начин и здравето ни “, се споделя в него. Служителите са въмутени, че повече от година подават сигнали за неприятното отношение на шефа им Георги Гайков към тях, само че никакви ограничения не се подхващат.

„ Бяха осъществени инспекции, разпоредени от някогашния министър Валентин Радев, по-късно и от настоящия Младен Маринов. Предвид изводите от инспекциите се потвърдиха нашите упования, а в действителност, че няма по какъв начин Министерство на вътрешните работи да ревизира себе си и да бъде обективно. От първата инспекция се установяваха част от проблемите, само че други, сред които и свързани с Лясковец, бяха прикрити. От втората инспекция се откри, че Гайков е света вода ненапита. В неофициални диалози със чиновници от министерството на вътрешните работи, че от най-високо ново са разпоредили какви да са крайните резултати.

Междувременно Гайков не стопира да се хвали на висок глас, че американското посолство на неговия тил. Предвид сложността на обстановката и обстоятелството, че като чиновници на Министерство на вътрешните работи сме дръзнали да кажем истината, непрекъснато сме заплашвани, че ще се саморазправят с нас. Също по този начин ни се повтаря, че като чиновници на Министерство на вътрешните работи нямаме право да афишираме проблемите пред обществото “, разказват командосите задънената улица, в която се намират.

След това не престават: „ Молим Ви да се поинтересувате за положението и атмосферата в СОБТ и да зададете на Младен Маринов въпроси, които всички се тормозят да попитат: Защо се позволява репресивно държание от Гайков към чиновници на СОБТ? “. По думите на командосите, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ е осведомена за това, че барети са карани да охраняват офиси и хранилища на осъждано за педофилия лице, само че ограничения не се подхващат.

Служителите от СОБТ не престават да настояват, че работят под персонални закани. „ Защо, откакто е докладвано документално за непозволено употребен балистичен щит по време на интервенцията в Лясковец и материалите са в прокуратурата, същата не подхваща никакви дейности (проверка)? “, питат още баретите.

Те аларимрат още, че „ част от избраните чиновници в комисиите за инспекция са в спор на ползи, тъй като са съпричастни с осъществените нарушавания, с което се нарушава член 8 на Инструкция номер 8121з -470/ от 27.04.2015 година Както и т.2.1 от Министерство на здравеопазването с Рег. Номер 8121з-1252/от 3.11.2016 по отношение на усъвършенства на дисциплинарната процедура на Министерство на вътрешните работи. Баретите са безапелационни: „ Съответно при осъществяваните инспекции от комисиите, обективността им е под подозрение “.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР