Безмилостното слънце принуди властите в страната да въведат закон, който

...
Безмилостното слънце принуди властите в страната да въведат закон, който
Коментари Харесай

Мястото, където нямате право да излизате навън от 10 до 17 часа: Животът е като ад, хората работят от полунощ, но имат безплатни лекарства и не плащат данъци  


Безмилостното слънце принуди управляващите в страната да вкарат закон, който не разрешава на хората да излизат на открито, когато горещините са в пика си.


Уалид Алками е екскурзовод и гражданин на Кувейт, където безмилостната горещина принуждава жителите да бягат през лятото.

Човекът, израснал в най-горещия град в света, свидетелства, че всяка година там става все по-горещо.


Уалид е прекарал целия си живот в Кувейт, мястото, което екскурзоводът споделя, че „ никой в никакъв случай не се мести “.

На 21 юли 2016 година метеорологичната станция Mitribah в северен Кувейт записва температура от 54 градуса по Целзий (което е третата най-висока температура в света).

Учените по климата предизвестяват, че страната се затопля по-бързо от останалия свят, като се чака температурите да се повишат с към 5, 5 градуса по Целзий до края на века спрямо 2000-те години.


През 2021 година температурата доближи над 50 градуса по Целзий за 19 дни, връх, който може да бъде усъвършенстван тази година.

„ В момента времето е съвършено. Сутринта е 19 градуса, вечерта - 17 градуса. Но в средата на юни температурите надвишават 50 градуса. Това е най-топлият град в света “, сподели туристическият гид Уалид.

„ Всички се пробват да стоят на закрито, тъй като на всички места в Кувейт има климатик. Повечето от жителите се избавят от жегата и летят от Кувейт. Бизнесите се затварят. По закон не можете да работите навън от 10 до 17 часа, тъй че служащите работят от среднощ до сутринта. "


В съвсем всички затворени публични места има климатици, а улиците са покрити с пръскачки. Правителствената възбрана за работа навън от 10 до 17 часа е в действие през летните месеци и има за цел да предотврати гибелта на хора в непрекъснато заплашителното време.

Ако обаче бързате към Кувейт, може да забележите, че правилото не важи на всички места. Работниците, които неотдавна емигрираха в страната, работят при високи температури, покривайки цялото си тяло от главата до петите, с цел да се спасят оптимално от безмилостното слънце.


„ В Кувейт става все по-горещ. Така е от години. Всяка година става все по-горещо. Тревожа се за световното стопляне. На всеки няколко години се усилва с половин градус. Но ние няма да мръднем “, сподели Уалид.

„ Тук валутата е една от най-мощните в света, не плащаме налози, всичко е субсидирано от държавното управление, цените на горивата са два пъти по-ниски от Саудитска Арабия. Лекарствата и образованието са безвъзмездни “, сподели Уалид Алками.

По непознати медии, превод Г. Георгиева

.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР