Без значение колко често чистите дома си, винаги ви изглежда

...
Без значение колко често чистите дома си, винаги ви изглежда
Коментари Харесай

Как да се отървем лесно от домашния прах

Без значение какъв брой постоянно чистите дома си, постоянно ви наподобява малко прашно. Освен че не наподобява красиво, прахът е и нездравословен за хора, които страдат от астма, алергии и други дихателни проблеми. Ето няколко ефикасни трика по какъв начин да намалите количеството на прахуляк в дома:
Инвестирайте в изтривалки  
Всеки път, когато някой влиза в дома ви извън, носи прахуляк със себе си. Сложете външна и вътрешна бърсалка. Почиствайте ги постоянно и ги сменяйте постоянно.
Грижете се повече за домашните любимци
Домашните любимци са симпатични, само че след тях остават доста косми и, надлежно, прахуляк. Решете ги постоянно.
Дръжте прозорците затворени
Изглежда спорно, само че, когато отваряте прозорците за пресен въздух, в действителност увеличавате количеството прахуляк в дома. Прахът влиза през вратите и прозорците под формата на пъстър прашец и всевъзможни замърсители, които от време на време даже може да видите на перваза. Затваряйте прозорците, изключително когато духа вятър и в дома ви ще влезе по-малко прахуляк.
Отървете се от килимите
Да се отървете от килимите, ви наподобява фрапантна мярка, само че те събират голямо количество прахуляк, който се подвига всякога, като стъпвате. Ако ви следва ремонт в жилището, помислете за различен тип настилка: паркет, теракот, които събират доста по-малко прахуляк.
Бършете го постоянно
Не подценявайте силата на водата. Редовното разчистване с моп или най-обикновен мокър парцал отстрани 90% от праха в дома.
 Това са едни от най-мръсните неща вкъщи, които постоянно забравяме да почистим Това са едни от най-мръсните неща вкъщи, които постоянно забравяме да почистим
Без значение какъв брой постоянно почиствате дома си и какъв брой чист ви наподобява, има предмети, в които микробите не престават да царуват, даже и да...

Не забравяйте старомодното туптене
Понякога старите способи са най-ефективни. Един от най-хубавите способи да се отървете от праха е да тупате всички постелки, в които се събира като в положителните остарели времена. Ако имате тупалка от ратан, метал или пластмаса, ще се освободите от доста повече прахуляк.
Почиствайте праха от меката мебел
Прахосмукачката не е единствено за пода. Колко постоянно си почиствате завесите, абажура и тапицерията? Меките фибри на тези места притеглят доста прахуляк. Дали предпочитате да почиствате с пара или с елементарна прахосмукачка, правете го постоянно, с цел да си гарантирате дом без прахуляк.
 Хитри препоръки за разчистване на дома Хитри препоръки за разчистване на дома
В актуалното забързано всекидневие нямаме доста време за разчистване на дома. Налага се да се обърнем към домашна помощница или да се на...
Поставете си пречиствател на въздуха
Може да намерите пречистватели на въздуха във всевъзможни размери и форми: дребни, огромни, портативни. Най-разпространеният вид се състои от вентилатор, който обръща въздуха и филтър, който събира праха и другите замърсители.
Оправяйте постоянно безпорядъка
Ако имате доста сувенири и други движимости на полицата, би трябвало да знаете, че те събират доста прахуляк. Ако ви е мъчно постоянно да ги местите поотделно и почиствате, по-добре ги приберете на закрито.
Сменяйте спалното долни дрехи всяка седмица
 Как да бършете прахуляк вярно Как да бършете прахуляк вярно
За страдание, дребните прашинки, летящи из цялата ви къща, не са основани от вълшебни феи. Прахът, сходно на налозите, не е занимателен, н...
Всички платнени материи събират прахуляк, а спалното долни дрехи е най-голямото предизвикателство. Всички частици от кожата по тялото ви, косата, се събират в спалното долни дрехи. Сменяйте си чаршафите един път седмично.
Проверявайте постоянно дрешника
В дрешника ви е цялостно с платнени материи, които събират най-вече прахуляк. Редовно проветрявайте дрешника си и сменяйте сезонните облекла.
Почиствайте растенията
Стайните растения са основен колектор на прахуляк. Прахът е нездравословен както за нашето здраве, по този начин и за самите растения, защото прахът им пречи да всмукват слънчева светлина. Използвайте микрофибърни кърпички, с цел да ги почиствате.  

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР