Без сериозни сблъсъци и напрежение премина осмият ден от антиправителствените

...
Без сериозни сблъсъци и напрежение премина осмият ден от антиправителствените
Коментари Харесай

Протестите снощи - без сериозни сблъсъци. Граждани скандираха ”Оставка!” до последно

Без съществени конфликти и напрежение мина осмият ден от антиправителствените митинги. Демонстрациите бяха най-многолюдните до този миг.
Протестът продължи близо 7 часа. Голяма част от присъстващите останаха там до крайния час - 22 ч. Шествия имаше и в други градове в страната. Протестът бе разгласен като Национална стачка. В столицата дойдоха и хора от цяла България.

Последните два часа на антиправителствения митинг футболна агитка подвигна на крайник полицията и жандармерията. Имаше и опит за провокация. Протестиращи обаче направиха жива верига пред чиновниците на реда, с цел да ги защитят.

Вчера митинг имаше и пред постройката на публичната Българска национална телевизия. Исканията са за оставката на генералния шеф на медията Емил Кошлуков.

Протест в столицата ще има и през днешния ден. Началният час е 17 ч. От Инициатива " Правосъдие за всеки " приканват за митинг пред Съдебната палата в столицата от 18.30 ч. с надпис " Свободата няма потребност от Каскет ".

Припомняме още, че недоволството избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията. Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган. Иванов бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха. Последва събитието “Масово вървене на охранителен плаж” - хиляди българи се стекоха към Черноморието. Там обаче към този момент бяха симпатизанти на Движение за права и свободи, пристигнали в региона още предходната вечер. Имаше предизвестия за експлоадиране на етническо напрежение, което не се случи. Сблъсъци обаче имаше с полицията.

Протестите в столицата пък не престават към този момент осми следващ ден. Десетки хиляди жители се събират на площада пред постройката на Министерския съвет. Основните им претенции не престават да са оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Демонстрации има с изключение на у нас, и в чужбина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР