Без съществена промяна са минималните температури, спрямо вчера - навсякъде

...
Без съществена промяна са минималните температури, спрямо вчера - навсякъде
Коментари Харесай

Студено, но слънчево до края на деня

Без основна смяна са минималните температури, по отношение на през вчерашния ден - на всички места под нулата, като най-ниската е в Кюстендил - минус 11°, в София - минус 5, до минус 1° в Бургас, също и в Пловдив.

В околните часове облачността ще продължи да се раздира и понижава до най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София - към 0°.

През нощта западният вятър ще отслабне и ще стартира да се ориентира от югозапад. Минималните температури и на следващия ден ще останат под климатичните правила за интервала, в множеството региони сред минус 7° и минус 2°, в София - към минус 6°.

Максималните обаче ще се покачат и ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 5°. Ще се задържи най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от запад-югозапад.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, повече облаци ще има в следобедните часове. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 8°, а вълнението на морето ще остане към 2-3 бала.

Слънчево време ще доминира и в планините, само че ще се задържи и доста прохладно - Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър с посока от запад-северозапад.

Температурите по високите върхове ще се задържат без основна смяна, до момента в който в планинските курорти ще се покачат с към 2-3° и ще са от минус 4 на Алеко до +3 в Пампорово.

Затоплянето ще продължи и в понеделник, оптималните температури тук-там ще доближават към 13°. В следобедните часове се чакат слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. По-често облачно, тук-там с превалявания и малко по-студено ще бъде още веднъж във вторник. Ново стопляне ще стартира в сряда и ще продължи и в четвъртък, когато още веднъж тук-там се чакат слаби превалявания от дъжд, а в низините и котловините ще има условия за мъгли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР