Без съмнение това е един от емблематичните проблеми на Варна,

...
Без съмнение това е един от емблематичните проблеми на Варна,
Коментари Харесай

Христо Димитров: Дупката да стане зала за изкуства

Без подозрение това е един от емблематичните проблеми на Варна, резултат от неналичието на визия за развиването и ръководството на града.

Още преди 4 години близо 75% от интервюираните по тематиката жители са споделили, че централното пространство „ Дупката “ в град Варна е извънредно значимо за архитектурния образ на града и културния и обществен живот на жителите. 

Много ми се желае за „ Дупката “ да спре да се приказва като за най-скъпият паркинг в България, разяснява претендентът за кмет на Варна и лидер на листата на Коалиция „ Алтернативата на жителите “ Христо Димитров. Според него това е една от опциите характерните проблеми да бъдат решени с общите старания на ръководството на града, специалистите в съответната област и жителите.

Сред ТОП 3 на подобаващото предопределение в цитираното нагоре изследване са многофункционален културен център с експониране на археологически артефакти от античния Одесос и публично парково пространство.

На това мнение е и ръководителя на Сдружението на Варненските художници Георги Кенаров, част от листата за общински съветници на „ Алтернативата на жителите “. „ Мястото на така наречен Дупка в центъра на Варна е извънредно уместно за многофункционална постройка за всички изкуства. Тя може да бъде построена с общински средства или посредством публично-частно партньорство “, разяснява Кенаров. Според него във Варна липсва задоволително културна инфраструктура.

Христо Димитров е безапелационен, че откакто се съобщи дефинитивно собствеността към общината и се съгласува със съсобственика, би трябвало да бъде направено възлагане за правенето на капиталов план, който да бъде показан за необятно публично разискване.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР