Без съмнение кой е мандатоносителят е важно, тъй като това

...
Без съмнение кой е мандатоносителят е важно, тъй като това
Коментари Харесай

Елена Дариева: „Продължаваме промяната“ прекъсва възходящия тренд на ДБ

„ Без подозрение кой е мандатоносителят е значимо, защото това е лицето на политическия план. Политическият план на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев потегли с доста сериозната поръчка за честност и затова най-малкото ще се гледа под лупа кои са сътрудниците, на които те се стопират . “ Това сподели пред БНР Елена Дариева от социологическа организация „ Насока “.

Подадената през вчерашния ден ръка от Христо Иванов е доста явен знак за съдействие даже на стадия преди изборите , означи Дариева. Тя обаче счита, че в случай че от „ Продължаваме промяната “ са имали планове да влязат в по-тясно взаимоотношение с Демократична България, това е щяло да се случи преди да се извърнат към мандатоносители.

В разбъркването на политическите пластове, което следим, една от вероятните реакции на появяването на новия политически индивид визира много директно Демократична България , доколкото още преди изборите на 11 юли наблюдавахме висока подвижност на електоратите на така наречен партии на смяната , акцентира Елена Дариева.

 Христо Иванов Снимка: БГНЕС

„ Доколкото новият политически план се ситуира точно в това политическо пространство, той все още прекъсва възходящия тренд, който се наблюдаваше при Демократична България . Говорим за електорална база, която споделя сходни политически възгледи. По тази причина и Христо Иванов насочи покана към „ Продължаваме промяната “.

Основната предизборна конспирация съгласно Дариева остава същата като на предходния избор – какво ще бъде съотношението сред силите на смяната и силите на статуквото.

Не е изключено в новия парламент салдото на обединенията на смяната и тези на статуквото да се резервира почти същият, само че това е скептичният сюжет , разяснява Дариева в предаването „ Преди всички “.

Новият план на някогашните министри потегля със поръчката за честност, залага на прочувствения избор, усеща се еуфория, сподели в разбора си Елена Дариева. По думите й новият политически индивид залага на картата на оптимистичното говорене и на позитивната страст, до момента в който Има Такъв Народ вършат противоположното – избират да акцентират недъзите.

„ Като цяло се усеща оптимистично звучене, че добавената стойност на новия план „ Продължаваме промяната “ ще улесни образуването на реформаторското болшинство в идващия парламент и ще докара до излъчването на постоянно държавно управление. “

 Румен Радев Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предстои да забележим по какъв начин ще се разгърне партньорството сред новия политически план и президента, добави Дариева.

„ Към момента виждаме, че той реагира, взаимодействайки си по-скоро със социалистите и с Българска социалистическа партия, само че в това време министрите Петков и Василев потеглят с благословията на Румен Радев и това е ясно декларирано и заявено . Така че тук опасенията на Българска социалистическа партия, на тази почва, са напълно резонни. “

„ Навлизаме в полето на още по-яростна конкуренция. Състезанието ще се обостря, интензитетът му ще нараства “, предвижда Елена Дариева.

Голямата електорална наклонност, която следим тази година, е отливът на гласоподаватели, добави тя.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР