Без резултат приключи заседанието на военния кабинет на Израел. Петимата

...
Без резултат приключи заседанието на военния кабинет на Израел. Петимата
Коментари Харесай

Военният съвет на Израел обмисля отговорът на иранското нападение

Без резултат завърши съвещанието на военния кабинет на Израел. Петимата му членове, измежду които и военният министър Бени Ганц, часове наред обмисляха какъв да бъде отговорът на иранското нахлуване против страната.

По думите на Ганц, Тел Авив ще отговори на Техеран в " най-подходящото време ". Според Ройтерс, измежду израелските политици има различия какъв тъкмо да бъде отговорът на иранската офанзива.  

Съединени американски щати предизвестиха, че няма да вземат участие в възможен израелски отговор, с цел да не се стига до разширение и задълбочаване на спора в района. По време на съвещанието на Организация на обединените нации, свикано след иранското нахлуване, се развихри същинска война на думи сред представителите на Израел и Иран. Международната общественост прикани и двете страни към въздържаност.

Междувременно армията разгласи, че учебните заведения в Израел ще бъдат отворени още веднъж от 15 април, откакто бе подредено да бъдат затворени поради невижданата въздушна офанзива на Иран през уикенда.

В събота вечер Иран изстреля над 300 ракети и безпилотни летателни апарати към израелска територия, като по-голямата част от тях бяха прихванати от Израел и неговите съдружници, оповестиха военните.

Нападението, което породи опасения за всеобща война сред Израел и Иран, не докара до смъртни случаи, макар че 12 души бяха ранени.

След " оценка на обстановката ", се споделя в изказване на военните рано в понеделник, " беше решено да се възстановят просветителните действия в цялостен Израел ".

" В регионите на северната граница (с Ливан) и в общините наоколо до линията Газа просветителните действия ще бъдат обновени... с ограничавания ", продължава изказването, като се прибавя, че на множеството места ще бъдат анулирани и рестриктивните мерки за огромни събирания.

Нападението на Техеран в събота беше в отговор на въздушен удар - който по всеобщо мнение е дело на Израел - при който беше разрушена постройката на иранското консулство в Дамаск и бяха убити седем гвардейци, в това число двама генерали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР