Без резултат приключи поредната акция на планинските спасители да открият

...
Без резултат приключи поредната акция на планинските спасители да открият
Коментари Харесай

Отново не откриха сноубордиста, изчезнал преди 10 дни над ски-зона „Картала“

Без резултат завърши следващата акция на планинските спасители да открият сноубордиста, липсващ преди 10 дни в Рила над ски-зона „ Картала “.

Търсенето беше възобновено сутринта, откакто планинските спасители са решили, че ниските нощни температури ще им разрешат да влязатв улея, където предходната седмица беше засечено мобилното устройство на 34-годишния мъж от София.

В ранния следобяд обаче изискванията в региона на лавината внезапно са се трансформирали:

" Започна да се пропада. Стана рисково за екипът, който работи там, и по тази причина прекратихме за през днешния ден издирването. Става въпрос тъкмо за този улей. Въпросът е в този момент, че телефонът е там, само че дали и индивидът е там. Никой нищо не може да каже ".

Прогнозата за съществено стопляне през идващите няколко дни не дава огромни шансове издирването да продължи, сподели Георги Ботев от Планинската избавителна работа в Благоевград:

" Наклонът е много рисков. Отдолу има ледена основа и при идното размразяване се получава подмиване на ската и е допустимо да тръгне отново при натоварване от хора, целия скат надолу, тъй че рискът е огромен и за момента няма да влизаме там. Ще следим от прилежащите скатове. Ако разрешават изискванията, отново ще влезем отчасти да сондираме на избрани места “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР