Без победител и избирателна активност от 36% премина първия тур

...
Без победител и избирателна активност от 36% премина първия тур
Коментари Харесай

Виктория Михайлова и Пламен Николов отиват на балотаж в Калояново



Без победител и изборна интензивност от 36% мина първия тур на частичните избори за кмет на община Калояново. На втория тур, който ще се организира на 10 октомври 2021  отиват двамата претенденти с най-вече гласове. 

Виктория Михайлова от локалната коалиция ГЕРБ/СДС е получила 1 611 гласа, а Пламен Николов от НФСБ е подсилен от 742-ма гласоподаватели. Останалите двама  претенденти отпадат от балотажа – Веселин Бонов от Българска социалистическа партия е спечелил 591 гласа, а Ивайло Кръстев от Обединена социалдемокрация – 322.  

Данните са от последното съвещание на Общинската изборна комисия в Калояново и са оповестени са уеб страницата на комисията. Резултатите са от протоколите на 20-те секционни изборни комисии.

Пред Радио Пловдив двамата претенденти, които отиват на балотаж разясниха резултатите.

Надпреварата беше доста правилна, само че имаше ниска изборна интензивност. Призовавам идната неделя жителите да бъдат по-активни. Мога да обещая на хората работа, отговорно и рационално ръководство и смяна, сподели Виктория Михайлова 

Избирателната интензивност не беше висока, само че хората демонстрираха, че желаят сериозна смяна. Очаквам мощна поддръжка на балотажа и се надявам, че гласовете на Кръстев и Бонов също ще преминат към мен. Хората, които желаят смяна, ще се постараят да идат до урните, заяви Пламен Николов 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР