Без пълна карантина за Великден в Германия. Новината беше потвърдена

...
Без пълна карантина за Великден в Германия. Новината беше потвърдена
Коментари Харесай

Без пълна карантина за Великден в Германия

Без цялостна карантина за Великден в Германия. Новината беше доказана от канцлера Ангела Меркел. В опит да се оправи с третата Коронавирус вълна, Берлин предложи петдневно цялостно затваряне в празничните дни.

Меркел пое напълно отговорност за предлагането, само че сподели, че то е билo преждевременно.

На извършеното през днешния ден незабавно съвещание на федералните управляващи и държавните управления на немските провинции ръководещите взеха решение да се лимитират единствено с апели жителите да останат у дома по време на празниците.

Меркел съобщи, че решението да се усилят трите почивни дни с още два е било погрешно, защото това ще провокира редица проблеми.

" Това е напълно моя неточност, защото в последна сметка аз нося отговорност за всичко ", акцентира канцлерът и изиска опрощение от жителите.

Тя добави, че е наясно, че решението за удължение на великденските празници е провокирало спомагателна неустановеност в популацията.

На 22 март Ангела Меркел разгласи, че е реализирано единодушие с държавните управления на провинциите да се разгласят за почивни дните от Велики четвъртък до Светли понеделник (1-5 април). В рамките на тези дни ще работи правилото " оставаме у дома ", акцентира канцлерът след 15-часовото съвещание.

Беше решено през това време всички магазини да прекратят работа, като се предвиждаше изключение за питателните магазини и то единствено за събота. Предвиждаше се да останат отворени само центровете за имунизиране и за проби за ковид.

Меркел съобщи, че обществено-икономическият и частният живот в Германия по време на великденските празници би трябвало да бъде стеснен, както в никакъв случай до момента по време на пандемията, защото " обстановката е извънредно сериозна ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР